prostitutie

29 de românce forțate să se prostitueze în Londra au fost salvate

de Redacția Stiripentruviata.ro

În urma unei acțiuni a Poliției Metropolitane, 29 de românce forţate să se prostitueze în Londra au fost eliberate cu o săptămână în urmă și primesc sprijin într-un centru special.

Victimele erau racolate din familii sărace şi după ce ajungeau în Regat, erau fotografiate şi vândute pe internet. Din reţeaua de traficanţi români făceau parte indivizi periculoşi, implicaţi inclusiv în tentative de omor.

Raidurile Poliţiei Metropolitane au vizat 16 adrese din estul Londrei. 20 români sunt acuzaţi de sclavagism modern, exploatare sexuală şi trafic de persoane. Au fost arestate 17 persoane (14 bărbați și trei femei), cu vârste cuprinse între 17 și 50 de ani.

La acțiunea Poliţiei Metropolitane au participat şi ofiţeri de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate din Iaşi.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ofițer BCCO Iași: „Este vorba despre o grupare bine organizată, pe sistem piramidal, unde fiecare membru avea bine definit rolul lui, liderii făcând tot ce e posibil să nu fie descoperiţi. Controlau din umbră activitatea grupării, controlau 15 bordeluri clandestine în centrul Londrei”.

Acțiunea a făcut parte dintr-o investigație internațională de anvergură intitulată „Operațiunea Kelang”. A presupus cooperarea a numeroase instituții: Procuratura Britanică, Poliția și Procuratura Română, Ambasada României, Europol și Eurojust.

Doi dintre lideri erau daţi în urmărire europeană pentru tentativă de omor. În vară au vrut să ucidă, într-un club din Mamaia, un bărbat care a scăpat la limită. În 2010, unul dintre indivizi a fost surprins de camerele de supraveghere ale unui magazin din Constanța în timp ce îl ameninţa şi lovea cu sabia pe proprietar.

Gruparea criminală care acţiona la Londra avea ramificaţii în Iaşi, Brăila şi Constanța.

Trupele speciale l-au reţinut la Constanța pe cel care se presupune că ar coordona toate activităţile infracţionale. El este tatăl unuia dintre cei doi suspecţi prinşi la Londra. Cocoș Băncuță este de mult în atenția polițiilor din toată Europa tocmai pentru că ar fi implicat în organizarea de adevărate reţele de trafic de persoane şi proxenetism.

Indivizii sunt acuzaţi că, din 2013 încoace, au recrutat peste 60 de tinere pe care le-au convins să se prostitueze în Regatul Unit. Fetele proveneau din familii sărmane, aveau puţină şcoală şi li se promitea ca în Londra vor câştiga bani mulţi.

De pe urma fiecărei tinere pe care o traficau în Londra, proxeneţii câştigau zilnic între 500 şi 1.500 de lire sterline.

În Marea Britanie, primele reţele de prostituţie coordonate de români au fost depistate încă din 2012 – când au avut loc Jocurile Olimpice de Vară.

Când ajungeau la destinaţie li se dădeau însă sume infime iar cele care se opuneau erau bătute şi şantajate. Traficanţii le fotografiau în ţinute sumare și fotografiile ajungeau pe internet, pe pagini de unde erau racolaţi clienţii.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button