Un grup de jurişti homosexuali din Massachusetts cere în justiţie ca o şcoală catolică să fie obligată să angajeze un bărbat „căsătorit” cu alt bărbat – în pofida refuzului acesteia

fontbonne_sign_400

Fontbonne Academy din Milton, Massachusetts, o şcoală catolică pentru fete, este ţinta atacurilor din partea mişcării homosexuale.


Pasul următor pe agenda „căsătoriilor gay” e pe cale să fie făcut în Massachusetts. Are loc o încercare de folosire a pârghiilor juridice pentru a forţa organizaţii religioase să tolereze homosexualitatea şi trans-sexualitatea.

Pretutindeni în America, de fiecare dată când se iveşte o controversă în jurul noţiunii de „căsătorie gay”, celor care sprijină valorile familiei tradiţionale li se spune: „E vorba de drepturile cetăţeneşti. Asta nu va afecta instituţiile religioase”. Iar politicienii şi judecătorii îi cred. 

Dar asta e pe cale de a se schimba. Săptămâna trecută, un grup juridic influent care promovează agenda homosexuală, Gay and Lesbian Advocates and Defenders (GLAD – Avocaţii şi Apărătorii Gay şi Lesbiene) a înregistrat o plângere la Comisia Anti-Discriminare din Massachusetts (Massachusetts Commission against Discrimination – MCAD), prin care se reclamă un gimnaziu catolic de fete care a refuzat să angajeze un bărbat pentru că acesta a declarat că este „căsătorit” cu alt bărbat. 

„Nu vă putem angaja”, spune şcoala catolică

Anul trecut, în iulie, Matthew Barrett, din oraşul Dorchester, a aplicat cu succes pentru postul de director al cantinei de la 
Fontbonne Academy, un liceu romano-catolic de fete din oraşul Milton, Massachusetts. Dar, când a completat formularul de angajare, la rubrica pentru persoana de contact în caz de urgenţă l-a trecut pe „soţul” său. Atunci, şcoala l-a anunţat: „Religia catolică nu recunoaşte căsătoria între persoane de acelaşi sex. Nu vă putem angaja”.

barrett_globe_320

Barrett (dreapta) şi „soţul” său au pozat pentru ziarul The Boston Globe.

Barrett s-a declarat şocat de acţiunea şcolii. Dar se pare că a minţit cu bună-ştiinţă. El a explicat pentru ziarul The Boston Globe că a fost educat în religia catolică şi că la interviul de angajare a fost informat că se aşteptau de la el să urmeze doctrina catolică. Cu toate acestea, el nu le-a spus oficialilor şcolii că era în mod deschis implicat într-o relaţie homosexuală şi că făcea parte dintr-un „mariaj gay”. Acestea ar fi fost în mod clar încălcări ale învăţăturilor catolice.

Sunt ţintite organizaţii religioase care refuză să se schimbe

Organizaţia GLAD are o istorie de astfel de acţiuni strategice. De la trans-sexualitate la sexul în public şi căsătoriile gay, preiau cazuri care fac vâlvă pentru a determina schimbări în societate. Acest caz reprezintă începutul asaltului juridic al mişcării homosexuale asupra bisericilor conservatoare, în special asupra celei catolice. E vorba despre bisericile care au refuzat cu obstinaţie să-şi schimbe convingerile religioase pentru a se conforma cererilor sociale ale mişcării homosexuale. Până acum, aceste instituţii au fost lăsate în pace. Dar lucrurile încep să se schimbe.

Conform relatării din Boston Globe, se deschide un nou front în războiul cultural:

„Reclamaţia lui Barrett, care s-ar putea să fie prima de acest gen din SUA, vine într-un moment când şcolile religioase din statele americane – tot mai numeroase – în care căsătoria gay a devenit legală se uită cu cea mai mare atenţie la practicile de angajare şi de personal pentru a se asigura că acestea sunt în conformitate cu fundamentele credinţei pe care o profesează.

Administratorii de şcoli catolice – din Arkansas, California, New York, Washington şi alte state – care au anunţat că s-au căsătorit sau urmează să se căsătorească cu partenerii de acelaşi sex au fost concediaţi.”

Începe asaltul juridic


Grupurile juridice ale homosexualilor, bine finanţate şi proaspăt încununate cu laurii victoriei în diverse procese pe tema „căsătoriei gay” la nivel federal sau statal, sunt pregătite acum să ia în vizor bisericile.

În prezentarea făcută cazului pe website-ul GLAD, Bennett Klein, avocatul care îl reprezintă pe Barrett, îşi anunţă cu claritate poziţia împotriva organizaţiilor religioase:

„Entităţile cu afiliere religioasă nu se bucură de imunitate, ca să facă ce vor cu angajaţii, mai ales când e vorba despre o lege atât de importantă precum cea anti-discriminare.

Legea stabileşte un echilibru între valori importante precum libertatea religioasă şi non-discriminarea. Când Fontbonne Academy l-a concediat pe Matt, cu toate că slujba lui nu avea nimic de a face cu religia, a încălcat legea.”

Şi, după cum Klein a declarat pentru Boston Globe, mişcarea homosexuală trebuie să mai depăşească o „problemă”:

„Vedem că entităţile cu afiliere religioasă încearcă să forţeze tot mai mult limita de discriminare împotriva persoanelor gay, lesbiene şi trans-sexuale.”

Cu alte cuvinte, legile lui Dumnezeu trebuie schimbate după voinţa homosexualilor, nu invers!

Un indiciu despre gravitatea problemei este faptul că GLAD a obţinut plasarea articolului pe prima pagină a ziarului Boston Globe, nu la interior. De asemenea, i-a cerut reporterului să-i ia interviu lui Barrett chiar la sediul GLAD din Boston, nu acasă la acesta sau într-o altă locaţie neutră.

globe_0123_420

Articolul de pe prima pagina a ediţiei The Boston Globe din 30 ianuarie 2014

Animozitate veche faţă de Biserica Catolică

Nu e deloc surprinzător că prima ţintită e o instituţie catolică. Dintre toate marile religii, Biserica Catolică din America a menţinut cea mai constantă şi fermă poziţie cu privire la valorile sale fundamentale în faţa ofensivei stângiştilor – mai ales în ceea ce priveşte avortul şi „căsătoria gay”. De-a lungul anilor, aceasta i-a atras o ură deosebit de vitriolantă din partea mişcării homosexuale.

De exemplu, site-ul MassResistance a dezvăluit adesea că toate marşurile „gay pride” au conţinut un element puternic anti-catolic, cel mai adesea parodic şi licenţios.

sisters_two_0622_400

Bărbaţi în uniformă de călugăriţe batjocoresc Biserica Catolică la un marş Gay Pride din Boston, pe 8 iunie 2013.
(Foto: MassResistance)

Alt exemplu local: În 2012, conform unei relatări de pe site-ul MassResistance, o biserică catolică din localitatea Acushnet, în statul american Massachusetts, a afişat la poartă un panou în favoarea căsătoriei tradiţionale. Activiştii homosexuali s-au supărat şi au ameninţat că vor da foc bisericii, manifestând în faţa acesteia în timpul liturghiei duminicale, cu pancarte care îi blamau pe membrii parohiei.

catholic_sign

Panoul din faţa Bisericii Catolice din Acushnet, Massachusetts, care a stârnit atacuri oribile din partea activiştilor homosexuali, inclusiv ameninţarea că vor da foc bisericii.

Ce mai urmează

Nu credem că GLAD ar face atâta tevatură despre acest caz dacă nu ar fi convinşi că vor avea câştig de cauză. Cu siguranţă că au relaţii foarte bune la Comisia Anti-Discriminare din Massachusetts. În plus, ne aşteptăm să pună la treabă întreaga forţă a echipei lor juridice, poate chiar să recruteze voluntari de la firmele prietenoase cu homosexualii din districtul financiar al Bostonului, cu scopul de a determina, în cele din urmă, şcoala Fontbonne Academy să-l angajeze pe Matt Barrett.

Mişcarea homosexuală ştie că, dacă are succes în cazul acesta, se va crea un precedent în Massachusetts şi se va trimite un mesaj puternic către toate instituţiile religioase conservatoare din stat. Mai grav e că aceasta va deveni un model pentru acţiuni similare în toate statele americane unde căsătoria între persoane de acelaşi sex a fost recunoscută legal, în ciuda altor prevederi referitoare la libertatea religioasă.

 

Trebuie să ripostăm cu toată puterea!


Trebuie să luăm în serios această provocare şi să ne implicăm puternic în luptă! E o nebunie care nu trebuie să-şi găsească niciun sprijin în lege. Dar, aşa cum am mai spus de atâtea ori în trecut, am ajuns în situaţia jalnică de acum tocmai pentru că avocaţii care apărau familia tradiţională au reacţionat moale şi fricos în multe procese importante. Ne rugăm ca Fontbonne să-şi găsească sprijinul juridic necesar pentru a contracara aceasta.

Pe măsură ce tot mai multe state americane se confruntă cu problema căsătoriei între persoane de acelaşi sex, care le este vârâtă pe gât de judecătorii activişti şi politicienii corupţi, mulţi aşa-zişi conservatori stau în expectativă, spunându-şi că asta nu-i va afecta. Aceasta le demonstrează că ar face bine să se răzgândească.

Mai sunt unii care sprijină familia tradiţională, dar încă mai cred că „mariajele gay” reprezintă lupta ca „orice copil să aibă tată şi mamă”. Sau spun: „Noi nu suntem împotriva nimănui, suntem pentru căsătorie în general”. Pe aceştia şi pe cei care debitează alte astfel de platitudini corect-politice îi avertizăm că a e momentul să vină cu picioarele pe pământ.

Sursă: Mass Resistance

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , , , , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.