homosexualitatevalorile familiei

Slovacia protejează căsătoria bărbat-femeie printr-un amendament la Constituție

Ieri, 4 iunie, social democrații și creștin democrații (puterea și opoziția) din parlamentul slovac și-au unit forțele pentru a defini căsătoria în Constituția țării drept „legătura unică dintre bărbat și femeie”. Sprijinul pentru amendament a fost grăitor: 102 voturi pentru și doar 18 împotrivă.

Aceasta va împiedica eventualele încercări ulterioare de a redefini căsătoria, dar și familia, așa cum s-a întâmplat în multe alte țări europene. În expunerea de motive de la amendament se menționează: „va fi imposibil ca drepturile și datoriile asociate căsătoriei să fie garantate în alt fel decât unei uniuni legal recunoscute dintre un bărbat și o femeie”.

În traducere, asta înseamnă adopție și reproducere asistată numai pentru familiile naturale, formate din bărbat și femeie, a căror uniune consemnată legal consfințește un angajament pe termen lung.

Slovacia devine astfel cea de a șaptea membră a UE (după Bulgaria, Lituania, Letonia, Polonia, Ungaria și Croația) care introduce un astfel de amendament, în ciuda afirmațiilor făcute de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, care constata în Europa o tendință de recunoaștere a căsătoriilor între persoane de același sex.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Sursa: Turtle Bay and Beyond

 

 

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button