avortteoria genului

Raportul Zuber: despre teoria genului, obligatorie în școli, și avortul ca „drept”

EuroParl-300x196

de Alina Ioana Dida

Marți, plenul Parlamentului European va supune la vot Raportul Zuber, referitor la egalitatea dintre femei și bărbați în Uniunea Europeană, elaborat de Comisia pentru Drepturile Femeii și Egalitatea de Gen.

Acest raport reia temele din raportul Estrela (respins în dec. 2013) și raportul Lunacek, care a dus la votarea unei rezoluții fără caracter legislativ dar pe care 5 partide europene mari au promis  deja că o vor susține în următoarea legislatură. Aceste teme sunt promovate de lobby-ul gay și se referă la: finanțarea avorturilor și a contraceptivelor din bani publici, avortul ca „drept” a femeii, teoria genului predată obligatoriu în școli și fără a fi necesar acordul părinților (o realitate în Franța din 2013), introducerea cotei de gen pentru angajatori (publici și privați), familia cu o compoziție „diversă” etc.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Raportul Zuber este de sorginte comunistă (autoarea sa, Ines Cristina Zuber, este membră a Partidului Comunist Portughez) și are accente radicale. El reduce femeia la un obiect care se manifestă în funcție de „cota de gen” și de politici publice. Raportul  aduce atingere libertății individuale și încalcă principiul fundamental al egalității de șanse, bazată pe competențe, talent și meritele pe care le are o persoană, bărbat sau femeie. În plus, raportul susține că responsabilitatea pe care o (mai) au părinții în educarea copiilor lor reprezintă un obstacol pentru ca aceștia să se realizeze în societate. Ca și alte rapoarte, și acesta promovează ingineria socială în UE.

Rezoluția alternativă, depusă de PPE la acest raport, se limitează la a elimina câteva fraze din raportul Zuber însă păstrează esența acestuia, fiind, la fel, inacceptabilă. Spre exemplu, rezoluția alternativă introduce noțiunea de „democrație a parității”, de fapt o „cotă de gen” cu altă pălărie, menține teoria genului ca materie obligatorie în școli, promovează „familia” gay și avortul ca „drept”.

Ca și în cazul altor rezoluții ce atacă familia naturală, cetățenii îngrijorați îi inundă cu mail-uri pe eurodeputați, solicitându-le să respingă raportul și se informează în vederea alegerilor din mai 2014.

Sursă: Cultura vieții

 

Solicitați eurodeputaților români să respingă Raportul „Zuber”

Vă propunem să adresați reprezentanților României la Parlamentul European următoarea scrisoare-apel. Vă reamintim că toate actele adoptate de instituțiile europene au impact DIRECT în viața familiei dvs., zilnic.
Stimate eurodeputat, stimată eurodeputată,
Marți, 11 martie, urmează să votați raportul anual privind egalitatea între femei și bărbați în Uniunea Europeană – 2012 (Raportul Zuber, pregătit de Comisia pentru drepturile femeii și egalitate de gen).
Vă solicit să RESPINGEȚI prin vot atât raportul original al Comisiei, cât și moțiunea alternativă (amendamentul 1, autor PPE).
Ambele documente promovează ideologia genului, inclusiv prin educație în școlile publice ocolind consimțământul parental. De asemenea, ambele promovează „cotele de gen” în intreprinderile private, ceea ce dăunează libertății antreprenoriale, și în viața publică prin noul concept de „democrație paritară”.
Moțiunile refuză însă să sublinieze într-o lumină pozitivă importanța responsabilităților familiale ale femeilor și bărbaților și refuză recunoașterea formală a efortului depus de mame și de tați acasă.
În susținerea principiului fundamental al șanselor egale pentru bărbați și femei, bazate pe merite și abilități, Parlamentul European nu trebuie să interfereze în societate prin acest tip de inginerie socială.
Raportul nu are nicio valoare politică în sine, ci doar una ideologică. De aceea, apreciez că nici Uniunea Europeană și nici femeile, indiferent de condiția socială, nu au nevoie de acest raport.
Vă rog deci să respingeți ambele moțiuni pentru rezoluție.
Cu stimă,
[Prenume nume]
Adresele de email ale eurodeputaților și eurodeputatelor din partea României:
Doamne deputat :
Domni deputați:
Sursă: Paul Ghițiu


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button