avort

Pr. Nicolae Tănase-Anticoncepționalele

 
 
(Fragment din Cuvântul rostit la mormântul Părintelui Nicodim Măndiță, în anul 2000.)

Și acum vă pun dvs. o întrebare cu conștiița că dacă Părintele Nicodim ar fi aici printre noi, cred că v-ar pune aceeași întrebare:

-Unde se fac astăzi cele mai multe avorturi? Nu se fac la spital, nu la ginecologie, nu la cabinete particulare, ci în biserică. Așa să știți dvs. care trebuie să plecați de acum cu această veste tristă, că cele mai multe avorturi se fac în biserică.

În biserică de zid, nu în biserica spirituală, să nu înțelegem greșit. Biserica este de zid, de lemn, de materie și biserica sufletelor. Aici înăuntru se fac. Vă arăt. Vă dovedesc. Femeia se poate afla în fața altarului și în momentul acela se face în ea un avort. Poate că preotul este cu mâinile în sus pentru sfințirea Darurilor, și în burțile femeilor se săvârșesc avorturi. Ne-o spun medicii. Medicii ne spun că după zămislire copilul, timp de șapte zile, merge din trompă în uter. În alte șapte zile, încearcă să se lipească de uter și se face placenta sau casa copilului. Și în alte șapte zile, total 21, are loc prima zvâcnire a inimii, dar până atunci a fost viu, cu sistem nervos. Medicii ne-o spun. Știința ne-o spune.

Dar tot ei ne spun că un om poate viețui nelipit de uter 14 zile, 7+7, după aceea moare. De aceea trebuie să se lipească de uterul mamei, de sânul matern, ca să înceapă să se hrănească din mamă.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ei, bine! Steriletul împiedică lipirea copilului de uter și copilul moare și se produce avortul.

Anticoncepționalele fac același lucru prin toxicitatea care se creează.

Sunt sigur că părintele Nicodim ar fi tunat și ar fi fulgerat aici acum dacă ar fi știut asta. Și ar fi scris un maldăr de cărți împotriva acestui păcat, la care duhovnicul nu mai știe ce să facă. Acum noi întrebăm o femeie: „Câte avorturi ați făcut?” Și răspunsul poate fi: „Nici unul, unul, două, trei, treizeci…”. Poate să spună o cifră. Și în funcție de asta și de căință ei, și de canonul pe care i-l dăm, noi stabilim când se împărtășește. „

Acum urmează noi, duhovnicii, să punem întrebarea: „Câte avorturi ați făcut?” și să primim răspunsul: „Nici unul!” Și să revenim cu întrebarea de care vorbeam și să ne spună: „Nu știu”, că n-are de unde să știe, că nu știe că se produce, că nu se produce.

Și atunci să știm noi, că acuma urâciunea pustiirii stă în locul cel sfânt, pentru că se omoară om în biserică. Asta-i problema.

Am venit aici la mormântul părintelui. Brazi; drum; peste munte; frumusețe. La ce folos? Fetele noastre merg la doctor și împiedică nașterea copiilor, folosind anticoncepționale. Sunt avortive.

O să strigăm la Dumnezeu: „Doamne, dă-ne apă!” Dumnezeu va zice: „Nu”. „Doamne, dă-ne aer!” Dumnezeu va zice: „Nu. Nici aer n-aveți voie!”

De aceea, așa urmează să ne stingem. De ce? Pentru că: înainte de a te fi urzit tu în pântecele maicii tale, te-am cunoscut Eu, Și înainte de a ieși din pântece, te-am sfințit, zice Dumnezeu în cartea Proorocului Ieremia 1,5.

Acesta este textul din Scriptură care-ți arată că cine luptă împotriva vieții este criminal. Nu numai cine omoară, ci și cine luptă. De aceea vă spun aceste puține cuvinte în speranța că veți duce aceste cuvinte mai departe. Pentru că nu ne mântuim dacă facem numai noi binele, ci și dacă determinăm pe alții să facă binele.

Contraziceți medicii! Contraziceți tinerele care cred că au scăpat fără să facă crimă! Ele fac crimă, și riscul este a face crimă în biserică. Nu știm când, pentru că nu știm când se zămislește, pentru că Dumnezeu este prezent în momentul zămislirii, căci în momentul acela dă sufletul care se unește cu trupul.

De aceea ne permitem să vorbim aici lângă biserică și bisericii sufletelor dvs. despre aceste lucruri, care nu sunt lucruri secrete, nici lucruri rușinoase, sunt lucruri care arată măreția creației lui Dumnezeu.

Savanții au ajuns la concluzia că apariția vieții, zămislirea, este o minune mai mare decât universul. Când mari oameni au descoperit galaxiile, constelațiile, au spus: „Iată măreția creației lui Dumnezeu”. Dar există o măreție mai mare: zămislirea, la care noi suntem împotrivă.

Ne plângem de sectanți, ne plângem de sataniști, ne plângem de buletinele cu semnul lui antihrist, ne plângem de discoteci, ne plângem de lipsa la biserică. Acestea sunt probleme mici.

Aceasta-i marea problemă a Bisericii Ortodoxe: omorârea copiilor în pântecele mamelor în biserică. Și precum Dumnezeu plouă peste cei drepți și peste cei nedrepți, tot așa Dumnezeu ne va râde pe toți, drepți și păcătoși. De ce? Pentru că iată, ne silim ca fata noastră să devină învățătoare, să devină profesoară.

Pentru ce atâta silință? Costă mult. Meditații cinci ani, patru ani. De liceu, de scoală, de facultate, de întreținere, de internat, o anumită îmbrăcăminte, că nu poți trimite copilul oricum acolo între alții. La ce acest efort? Cui vor preda aceste profesoare? Cui? Brazilor? Bătrânilor? Cui?

O școală din București, în toamna anului 1998 a dat șase clase de-a-ntâia. În toamna anului trecut, 1999, au intrat în clasa întâi patru elevi. Cui o să predea aceste fete care ne silim să devină învățătoare și profesoare? Dar medicii care se formează, cu ce o să se ocupe? Cu bătrânii. 

 
 România piere. Are 11 milioane de copii avortați din 22 de milioane populația tării. Are peste 40 de milioane copii avortați, așa cum v-am spus, copii care au fost avortați fără să se vadă, prin anticoncepționalele care se găsesc la orice colț, la orice farmacie și ieftin.

Să știți că producerea anticoncepționalelor este scumpă. Dar precum ați văzut în anii trecuți că se făcea compensare la unele alimente, tot așa se face compensare și finanțare din afară, pentru că nu putem intra în Europa un popor ortodox care naște, care perpetuează. Nu se poate așa! Ni se impune să admitem homosexualitatea, și aproape am admis-o; Ni se impune să admitem divorțul rapid, și l-am admis. O familie fără copii și fără partaj pleacă dimineața la opt la tribunal și la 12 este deja divorțată. Vă aduceți aminte că înainte dura șase luni, opt luni. Oamenii se mai împăcau, se mai gândeau, nu prea mai aveau bani. Iar acum nici nu există taxă pentru divorț, e nimica toată.

Am călătorit la o conferință împotriva avortului și am văzut, ceea ce cred că o să apară și la noi, că noi luăm tot ce-i rău. Am văzut niște cutii imense și băgai bani, puțini bani, cât pentru o pâine, și-ți veneau șase prezervative pe. loc. Cum sunt automatele de cartele pentru telefon. Și de acolo le luau.

Dar zic: „Dar de ce a fost nevoie de aceste automate și nu le vindeți la farmacie?” Zice: „Unii copii se jenează, părinte, și ca să nu se jeneze au astea în gară, la scoală, în curtea școlii”.

Am văzut cu ochii mei. Nu am auzit, am văzut! Ce facem? Ne schimbăm sau nu? Dacă nu ne schimbăm, nu ne mai întâlnim la anul. Nu mai putem. Se va întâmpla ceva.

Fraților, să avem convingerea că azi lipsește Părintele Nicodim. El e prezent cu duhul, dar ne lipsește pentru că nu e altul încă să mânuiască cuvântul și să sesizeze gravitatea trăirii noastre acum. De aceea e greu și grav că nu mai este. Că nu s-a ivit altul ca să sesizeze acestea, cum a sesizat el la vremea lui. Ați citit. Unde pătrundea el dispăreau cârciumile, lăutarii. Nu mai era nimic. Era numai: „Pre noi înșine și unii pe alții, și toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm”. Amin.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button