homosexualitate

Parlamentul European a adoptat astăzi extrem de controversatul raport Lunacek

Lunacek

de J.C. von Krempach, 4 februarie 2014

Cu 394 de voturi pentru, 176 de voturi împotrivă și 72 de abțineri, Parlamentul European a adoptat astăzi extrem de controversatul raport Lunacek, în ciuda protestelor masive fără precedent ale cetățenilor europeni.

Prin acest vot, Parlamentul European a afectat grav propriile pretenții de a reprezenta populația care l-a ales. Chiar mai rău: prin adoptarea acestui raport a pus un mare semn de întrebare asupra menirii de a fi o instituție care apără drepturile omului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cu alte cuvinte, prin votul de astăzi, Parlamentul European a respins principiul universalității drepturilor omului. Aceasta este o zi de rușine.

Însă, în ciuda rezultatului votului de astăzi, putem spune că ne aflăm la un moment de cotitură în războiul cultural care are loc în prezent în Europa.

Acest război nu va fi câștigat într-o singură zi, dar situația s-a schimbat considerabil. Până cu puțin timp în urmă, lobby-ul homosexual, feminist și pro-avort considera instituțiile UE drept locul perfect pentru a-și promova agenda, fără niciun control public. Aceste instituții sunt departe de cetățenii obișnuiți, dar foarte receptive la influența lobby-urilor bogate (în special a celor create de ele).

Timp de mulți ani, UE a adoptat rapoarte, documente de lucru, propuneri legislative pentru a promova homosexualitatea – și de cele mai multe ori publicul larg nu a fost conștient de ceea ce se întâmpla. Cu toate acestea, succesul inițiativei cetățenești One of Us, înfrângerea rușinoasă a raportului Estrela, precum și mobilizarea în masă a cetățenilor împotriva raportului Lunacek arată că valul este de cotitură: oamenii sunt acum informați asupra activităților Parlamentului European și se implică. Desigur, nimic nu poate împiedica politicienii aleși să voteze în favoarea unui text este atât de covârșitor respins de electoratele lor. Dar există un preț care trebuie plătit, iar acest preț va fi văzut la viitoarele alegeri.

Pentru aceia dintre noi care cred că drepturile omului trebuie să fie universale, rezultatul acestui vot este dezamăgitor. Dar aceasta este o înfrângere fără consecințe majore. Dimpotrivă, reacția publicului, într-o proporție covârșitoare negativă la adresa raportului Lunacek, este un semn încurajator că adevărata înțelegere a drepturilor omului va prevala în cele din urmă. Acum este necesară menținerea la un nivel ridicat a presiunii.

Sursă: Turtle bay and beyond


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button