homosexualitatevalorile familiei

Biserica Ortodoxă Rusă rupe legăturile cu principalele biserici protestante din Franța și Scoția datorită problemei „căsătoriilor” între persoane de același sex

patriarhul_kirill

Biserica Ortodoxă Rusă afirmă că rupe legăturile cu principalele biserici protestante din Franța și Scoția datorită problemei „căsătoriilor” între persoane de același sex.

Patriarhia Moscovei a declarat pe 3 iunie că orice “contacte oficiale”, cu cele două instituții au devenit inutile după ce Biserica Protestantă Unită din Franța a votat în luna mai să permită clerului binecuvântarea căsătoriilor de același sex, iar Biserica Scoției a permis clerului să hirotonească preoți aflați în uniuni civile de același sex.

Citește și: Preoții aflați în „mariaje” homosexuale ar putea lucra curând în parohii din Scoția, după ce forul de decizie al Bisericii Scoției a făcut primul pas în a le aproba numirea

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

“Luăm la cunoștință, cu regret, că astăzi avem o nouă divizare în lumea creștină, nu numai în ceea ce privește subiectele teologice, dar și în ceea ce privește problemele morale”, a declarat Patriarhia.

Patriarhia Moscovei a menționat că a suspendat anterior legăturile cu Biserica Episcopală din SUA, în 2003, după ce aceasta a consacrat un episcop declarat homosexual, și cu Biserica Luterană din Suedia după ce a oficiat ceremonii pentru uniunile civile în 2005.

Biserica Ortodoxă Rusă a fost vocea de sprijin a ceea ce criticii Kremlinului numesc represiunea sistematică a guvernului rus privind drepturile LGBT (lesbian, gay, bisexual, transsexual) în ultimii ani.

Dar și în Irlanda, Biserica Presbiteriană ia atitudine: într-un gest fără precedent între Irlanda și Scoția, Adunarea Generală Irlandeză a votat să nu trimită un reprezentant în Adunarea Scoțiană anul viitor, astfel rupând o lungă tradiție între cele două biserici-surori.

Au dorit astfel să facă o dojană răsunătoare fraților scoțieni, în semn de protest asupra controversatului vot care permite celor aflați în parteneriate civile de același sex să devină preoți și diaconi.

Această decizie se va aplica pentru un an, dar nu împiedică o invitație către Biserica Scoției de a trimite un reprezentant la Adunarea Generală din Belfast anul viitor.

Un purtător de cuvânt al Bisericii Prezbiteriene Irlandeze a declarat, printre altele, că “mulți au simțit tristețe și regret profund în legătură cu decizia Bisericii Scoției de a permite numirea de preoți aflați în căsătorii de același sex.”

Decizia Adunării Generale de a boicota întâlnirea de la anul de la Edinburgh nu a fost pe placul nou-venitului Moderator, reverendul  Ian McNie, care a apelat în cuvântul de deschidere la o mai mare tolerare de către societate a opiniilor Bisericii, declarând: “Toleranța este o stradă cu două sensuri.”

Traducere și prelucrare: Liliana Puescu

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button