viaţa de familie

Nu poți fi cu adevărat „pro-viață” fără să fii „pro-căsătorie”

 ep

27 ianuarie 2014, San Francisco, California

La slujba ținută cu câteva ore înainte de cea de a 10-a ediție anuală a Marșului pentru Viață de pe Coasta de Vest, arhiepiscopul catolic de San Francisco, Salvatore Cordileone, a lăudat eforturile tinerilor activiști pro-viață, însă le-a amintit să „privească împrejur și să îi observe și pe cei mai vârstnici din acea biserică”.

„Ei sunt prima generație pro-viață”, a spus Cordileone. „Nu aș exagera dacă vă voi spune, dragii mei tineri, că voi sunteți astăzi aici datorită lor.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Stând în fața a cel puțin 3.500 de activiști pro-viață strânși în Catedrala Sfânta Maria, arhiepiscopul a comparat eforturile actuale ale mișcării cu cele de acum 40 de ani. Acesta a remarcat că prima generație pro-viață a avut de înfruntat acuzații sonore cum ar fi: „misoginismul sau împiedicarea progresului femeii și a ideii de egalitate în societate.”

„După 41 de ani și 57 de milioane de avorturi, un adevăr foarte dureros a ieșit la lumină. Într-adevăr, avorturile fac mult rău femeii. E de asemenea cunoscută acum și existența acelora care caută să oprească orice exprimare pe aceasta temă. Unii dintre aceștia ar merge până la punctul de a o denumi discurs al urii.”

Arhiepiscopul a subliniat, în același timp, legătura dintre căsătorie și avort, arătând perspectiva că „rațiunea cununiei este aceea a comuniunii soțului și soției, respectiv a legăturii acestora cu urmașii pe care îi vor aduce pe lume”.

„Nu există nicio altă instituție care să reușească să înfăptuiască acea comuniune a copiilor cu părinții lor”, a spus acesta. „Căsătoria are în centrul ei copiii, nu adulții.”

„În consecință, nu poți fi pro-viață fără să fii pro-căsătorie”.

„În lucrarea lui Dumnezeu, totul se așează într-o armonie perfectă”, a adăugat el.

Cordileone a mulțumit atât episcopilor care i s-au alăturat la slujbă, cât și predecesorului său, cardinalul William Levada, care a însoțit procesiunea și a fost prezent alături de cor în timpul slujbei.

Sursă:LifeSiteNews


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button