Marxism cultural

Mirel Palada: Komisarii de pe Wikipedia îl „albesc” pe Șora ca propagandiștii din anii 1950

de Mirel Palada, Facebook

Zilele astea vuiește scandalul în jurul lui Mihai Șora, acest distins nomenclaturist reșapat de către aparatul de propagandă sorosist în ditamai vajnicul luptător anticomunist.

Nu mă opresc asupra detaliilor. Cazul a fost despicat în patru. Cel mai recent a ieșit dragul de fiu să-și dezvinovățească părintele, să spună că sărăcuțul de el “a fost forțat să lucreze în MAE”.

Ce ți-e și cu forțarea asta: unii erau forțați să lucreze la Canal și să stea în zeghe la solitar la Sighet, alții erau forțați să aibă mașină la scară și alte torturi de-astea specifice privilegiilor nomenclaturii. Jenant. Absolut jenant.

De ce revin asupra subiectului? Ce mi se pare și mai relevant – și mai îngrijorător – decît cazul în sine îl reprezintă felul în care mașinăria ideologică sorosistă folosește mecanisme de rescriere a istoriei cum doar în perioada stalinistă și în cărțile lui Orwell am avut parte pînă acum.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pagina de Wikipedia destinată lui Mihai Șora este exemplul perfect despre felul în care nu contează cine face istoria, ci doar cine scrie istoria.

E o luptă de tranșee acolo. Unii se străduie să prezinte povestea: a fost comunist, nomenclaturist, a lucrat cu Ana Pauker. Alții, la fel de sîrguincioși, șterg imediat tot ceea ce contravine narativului sorosist. Imediat cum încerci să postezi ceva, paznicii “adevărului” propagandist șterg și raportează conținutul ca fiind “vandalism”.

Nu avem voie să aflăm că Șora a fost comunist, că a colaborat cu Pauker, că a fost agitator pe la sate, în perioada colectivizării. Cum să spui așa ceva? Ce vor crede tinerii despre el, cel care trebuie să fie spălați în continuare pe creieri de către Soros, cei care cred că ce scrie pe Wikipedia e singurul adevăr adevărat?

Cum să spui despre el că a fost comunist? Nuuu. A fost “anti-fascist”. Cum să spui despre el că a fost membru al Partidului Comunist Francez și, mai apoi, al PCR? Nuuu. Ștergeți imediat asta, că nu cadrează cu ce imagine vrem să proiectăm noi despre trecutul glorios al camaradului nostru M Șora.

Și tot așa. Nu iartă băieții nimic. Brad Florescu a documentat cu print screenuri felul în care cenzorii de azi spală imaginea cenzorilor de ieri. Cei care folosesc Wikipedia nu au voie să afle decît doar ceea ce vor cenzorii realității să se știe.

„Who controls the past controls the future: who controls the present controls the past.”

Profetice cuvinte scrise acum aproape o sută de ani de George Orwell, în profetica sa lucrare 1984.

Cuvinte amare scrise drept consecință a felului în care lumea liberă începea încet-încet, pas cu pas, să-și dea seama de ticăloșiile săvîrșite de Stalin. Inclusiv de controlul strict practicat de staliniști asupra adevărului, asupra istoriei

Cuvinte publicate în 1948, exact în perioada în care “bietul” de Șora se întorcea din Franța, mîndru membru PCF, să devină și mai mîndru membru PCR, slugă devotată a lui Ana Pauker, să pună umărul la propășirea și consolidarea societății comuniste multilateral dezvoltate.

Săracul. În timp ce alții mureau prin ocne și pe la Canal, el săracul se zbătea în chinuri la Ministerul Afacerilor Externe. Ce tortură. Auzi tu: era forțat să lucreze acolo. Ce chinuri, maică. Ce chinuri.

Noroc că nu avem voie să aflăm cum au stat lucrurile de fapt. Noroc că nu trebuie să știm că Mihai Șora a fost comunist, nomenclaturist, cenzor și torționar al minților românilor din vremea aia.

Noroc că vașnicii komisari de pe Wikipedia, în marea lor generozitate sorosistă, nu ne permit să ne stricăm creierele dacă aflăm cumva adevărul. Istoria e subversivă. Adevărul e subversiv. Trebuie controlate.

Noroc că practicile din anii 50 nu sînt deloc diferite, dar deloc diferite de cele din 2020.

  • Cînd adevărul nu contează,
  • Cînd propaganda ține loc de istorie,
  • Cînd istoria este rescrisă ori de cîte ori este cazul,
  • Cînd nu contează cine votează, contează cine numără voturile,
  • Cînd nu contează cine știe istoria, contează cine scrie istoria.
  • Cînd cine controlează trecutul controlează viitorul, iar cine controlează prezentul controlează trecutul.

Vă place cum își iau micuții istoria înapoi??


Vladimir Tismăneanu (2014): „În 1948 mulți comuniști români sunt expulzați din Franța. De exemplu, Mihai Șora”Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button