Interviu cu Mihai Gheorghiu, de la Coaliţia pentru Familie: „Doamnei dr. Camelia Smicală îi doresc să fie puternică, să creadă în continuare în biruinţă. Noi îi vom fi alături cu tot ceea ce putem”

Cei doi copii ai medicului Camelia Smicală, care sunt cetăţeni români, au fost în mod abuziv despărţiţi de mama lor şi sunt ţinuţi împotriva voinţei lor în sistemul de protecţia copilului din această ţară. Coaliţia pentru Familie şi Platforma Civică ÎMPREUNĂ organizează sâmbătă, 11 noiembrie 2017, la ora 12:00, o manifestaţie în favoarea reîntregirii familei Smicală din Finlanda prin revenirea copiilor alături de mama lor. Oferim un scurt interviu cu Mihai Gheorghiu, preşedintele comitetului de iniţiativă al Coaliţiei pentru Familie.

Dle Gheorghiu, aţi chemat românii în faţa Ambasadei Finlandei la Bucureşti pentru a cere returnarea copiilor Smicală către mama lor. Care este mesajul Coaliţiei pentru Familie către autorităţile finlandeze

Mesajul nostru este foarte simplu, foarte direct şi pe deplin uman: reunificarea familiei, întoarcerea copiilor acasă.

Coaliţia pentru Familie a fost acuzată că este împotriva familiilor monoparentale. Acum militaţi pentru întoarcerea copiilor la mama lor, adică sprijiniţi o familie monoparentală. Care este cu adevărat poziţia CpF faţă de familiile monoparentale?

Acuzaţia a fost şi este falsă, este un exerciţiu de dezinformare practicat de grupurile tactice ale ONG-urilor care promovează agenda revoluţiei culturale şi a corectitudinii politice.

Sunt multe voci care laudă sistemul de protecţie socială – inclusiv pe cel de protecţia copilului – din ţările nordice, spre care privesc ca spre un model de urmat. Credeţi că, în cazul Smicală, e vorba doar de o aplicare defectuoasă şi coruptă a unor principii, sau principiile însele si filozofia de la baza sistemului prezintă probleme?

Protecţia copilului în unele state a devenit un non-sens, nu protejezi copilul transformându-l în bun al statului cu care operezi pe piaţa redistribuirii copiilor sub noile imperative ale unei biopolitici scandaloase şi din ce în ce mai invazive, mai totalitare. Exemplul familiei Bodnariu stă mărturie pentru această nouă biopolitică a postmodernităţii nihiliste.

Ce doriţi să îi transmiteţi doamnei Smicală?

Doamnei dr. Camelia Smicală îi doresc să fie puternică, să creadă în continuare în biruinţă. Noi îi vom fi alături cu tot ceea ce putem.

Dar oficialilor români implicaţi în rezolvarea acestui caz?

Statul român trebuie să îşi apere cetăţenii cu deplină hotărâre şi cu demnitate. Această permanentă atitudine de rândaş care nu îndrăzneşte să-şi supere stăpânii produce imense daune tuturor, cetăţenilor şi apoi statului însuşi.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

No comments yet.

Lasă un răspuns