Marşul pentru Viaţă

Gala susținătorilor vieții 2019

Persoane publice, jurnalişti, instituţii media şi voluntari care s-au implicat în luna martie în activităţi pentru susţinerea vieţii au fost premiaţi duminică seară la gala organizată de Asociaţia „Studenţi pentru viaţă”.

Luna pentru viață 2019 s-a încheiat duminică, 31 martie, cu a treia ediție a Galei susțină­torilor vieții 2019. Au fost pre­miați cei care au comunicat în societate mesajul pro-viață sau au sprijinit concret activitățile co­nexe Marșului pentru viață 2019 – „Unic din prima secundă”.

„Mulțu­mesc Patriarhiei Române, celor care au scris despre noi, dar și celor care, în comunitățile lor, au dus mesajul că viața contează, că putem face o schimbare. Să rămânem împreună nu numai în Luna pentru viață, să continuăm în fiecare zi!”, a spus Eliza-Maria Cloțea, preșe­dinta Asociației Stu­denți pentru viață.

Au mai fost acordate diplome organizației Prodocens Media, care a transmis live pe Facebook Marșul pentru viață 2019 – „Unic din prima secundă” de la Bucu­rești, Asociației Pegas Triatlon Club, organizatorul Crosului pentru viață de la București, precum și numeroaselor organizații de voluntari care au contribuit alături de voluntarii Asociației Studenți pentru viață: voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, Asociația Studenților Teologi Ortodocși, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români București și alții.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Alexandra Nadane, președinta Asociației „România pentru via­ță”, a declarat: „Cred că, pentru următorii 30 de ani, cel mai important proiect este sprijinirea femeilor în criză de sarcină prin cât mai multe centre. Nu e despre noi, e despre copii”.

Ea a mai spus că anul acesta au început să se mobilizeze energii pro-viață și din diaspora românească. În Spania și Portugalia au fost organizate activități pro- viață, iar românii din Germania și SUA au strâns fonduri pentru materialele necesare marșului din România și Basarabia.

Deputatul independent Matei Dobrovie, prezent la gală, a sub­liniat importanța sprijinirii instituționale a femeilor în criză de sarcină.

Gala s-a încheiat cu premiera primei piese de teatru pro-viață din România, „În loc de discurs”, scrisă și regizată de Ivona Boitan, în care actrița Ioana Picoș, acompaniată de pianista Mădălina-Claudia Dănilă, joacă 10 personaje, toate femei în diverse situa­ții de criză de sarcină.

Sursa: Ziarul Lumina
Foto: Cătălin Apostol
Luna pentru viață se organizează anual în România și Republica Moldova în periaoda 1-31 martie și cuprinde o serie de manifestări pro-viață cum ar fi lecturi publice de cărți pro-viață pentru copii, dezbateri, proiecții de film artistic despre criza de sarcină, ateliere de pancarte și, la București, Crosul pentru viață, care strânge fonduri pentru mame singure și femei în criză de sarcină.

Punctul culminant al Lunii pentru viață este Marșul pentru viață România și Republica Moldova, care se organizează în sute de localități pentru a conștientiza societatea cu privire la deschiderea către copii și viața și la nevoia de sprijin pentru femeile în criză de sarcină.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button