Fără sa vrea, PNL probabil va amâna referendumul pentru familie

PNL a comunicat marţi, 12 septembrie 2017, că va ataca la CCR proiectul de modificare a Legii referendumului, votat în timp record de coaliţia de guvernare pentru a clarifica legea şi a înlesni organizarea mai rapidă a consultării populare.

Camera Deputaţilor a adoptat pe 5 septembrie 2017 proiectul de modificare şi completare a Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, care prevede ca referendumul de modificare a Constituţiei să aibă loc în termen de 30 de zile de la aprobarea de către Parlament a iniţiativei cetăţeneşti care cere această modificare.

Hotnews.ro îl citează pe Ludovic Orban:

Am luat decizia în Biroul Executiv să atacăm la CCR proiectul de lege de modificare a Legii referendumului. După cum știți, din neant a apărut un proiect de lege de modificare a Legii referendumului care a trecut de Parlament, de Camera Deputaților în decurs de două zile cred sau trei zile. (…) Practic, prin modificarea la Legea referendumului se prevede că proiectul de lege de modificare a Constituției prin care se modifică Constituția nu își mai urmează parcursul obișnuit și după avizul CCR Guvernul hotărăște organizarea referendumului. Ori nouă ni se pare că există chiar o pronunțare a CCR privitoare la organizarea referendumului care spune că intervalul orar de organizare a referendumului nu poate fi stabilit de către Guvern, ci trebuie stabilit prin lege. Cred că orice încercare de confiscare a unui astfel de referendum este imorală și s-ar putea întoarce împotriva celor care încearcă să confiște politic acest referendum.

Citeşte şi Ludovic Orban, preşedinte PNL: „Sunt un susținător al familiei tradiționale, e forma în care noi, oamenii, suntem chemați să ne așezăm în viață”

Citeşte şi Cristina Popescu despre decizia PNL de contestare a Legii Referendumului: „Am impresia că PNL vrea să ajungă la procentul USR”


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

No comments yet.

Lasă un răspuns