Dependenţii de jocuri de noroc, precum a fost şi tatăl meu odată, au nevoie de ajutorul nostru

1410871083742_Image_galleryImage_Picture_shows_Adam_Bradfo

foto: David Bradford şi fiul său, Adam, alături de care, în prezent, militează pentru legi mai aspre în domeniul jocurilor de noroc.

David Bradford, un tată căruia dependenţa faţă de jocurile de noroc i-a adus un “buchet” de datorii de peste 500.000 de lire sterline, însoţit de o condamnare la închisoare pe o perioadă de doi ani, cu executare, militează în prezent împreună cu fiul său, Adam Bradford, pentru asprirea legilor aplicate în domeniul jocurilor de noroc.

David Bradford a sustras bani de la angajatorul său, fiind ulterior găsit vinovat de comiterea infracţiunii de fraudă. Familia sa a aflat de dependenţa lui abia după ce acesta a ajuns după gratii.

Într-un interviu acordat postului de radio 4Fm, în cadrul emisiunii “Today”, Bradford afirmă că minciuna şi înşelătoria sunt practici inevitabile ale unui dependent de jocuri de noroc, ca urmare a compulsiei pe care o provoacă dependenţa.

Un fenomen distructiv

Fiul său, Adam Bradford, care îi gestionează în prezent finanţele, a declarat prezentatorului emisiunii, James Naughtie, faptul că legislaţia actuală din domeniul jocurilor de noroc prezintă lacune. Recunoaşte faptul că tatăl său este pe deplin responsabil de delictul pe care acesta l-a comis, dar afirmă că, în acelaşi timp, industria jocurilor de noroc nu face nimic pentru a proteja persoanele ce prezintă o vulnerabilitate crescută şi, ca urmare, un risc crescut de dezvoltare a dependenţei faţă de acest tip de activitate.

Descriind dependenţa de jocurile de noroc ca fiind “distructivă”, Adam Bradford a atras atenţia asupra fenomenului înmulţirii reclamelor referitoare la pariuri, împărtăşind experienţa tatălui său care, în ciuda faptului că acumulase datorii imense, continua să participe la jocuri de  pariu online.

Sinceritatea – un element cheie în lupta cu dependenţa

David Bradford povesteşte că era capabil să comită “orice tip de înşelătorie”, fără să se gândească o secundă la ceilalţi, imaginându-şi de fiecare dată că următorul pariu avea să fie colacul de salvare care urma să-l scoată din marea de datorii în care se îneca.

“Eram ca un şoricel de laborator – alergam din ce în ce mai repede în interiorul rotiţei în care mă aflam, fără să ajung însă nicăieri”, spune David Bradford.

Întrebat ce mesaj doreşte să transmită persoanelor aflate în aceeaşi situaţie de dependenţă faţă de jocurile de noroc, David Bradford a insistat ca aceştia să apeleze de urgenţă la ajutorul de specialitate şi “să fie sinceri faţă de familiile lor”.

Un pericol neconștientizat

În rubrica sa din ediţia de duminică a ziarului “The Mail”, jurnalista Rachel Johnson a criticat numărul mare al reclamelor pentru jocurile de noroc, atrăgând atenţia asupra uşurinţei cu care pot fi acumulate datorii peste datorii. În acest scop, jurnalista a enunţat ca exemplu situaţia unui tânăr care, în urma pariurilor pe care le-a făcut cu referire la numărul de goluri din cadrul unui joc de fotbal, a acumulat la final datorii în valoare de aproape 70.000 de lire sterline.

Aceasta a afirmat că jocurile de noroc constând în pariuri sunt “atât de accesibile şi de răspândite – datorită aplicaţiilor destinate telefoanelor mobile inteligente şi a accesului la internet prin intermediul telefoanelor mobile – încât nici nu e nevoie să ieşi din casă pentru a face un pariu; în acelaşi timp, pariurile, aceste jocuri de noroc, sunt atât de dăunătoare încât răpesc libertatea, şi chiar viaţa, în mod special a tinerilor şi a persoanelor de vârstă mijlocie, deseori aparţinând grupurilor economico-sociale inferioare.

De asemenea, jurnalista a adăugat faptul că: “Nu există niciun fel de justificare de ordin moral sau etic pentru a continua promovarea acestui viciu care, prin natura sa adictivă, distruge vieţi una după alta. Unica justificare este cea de ordin mercantil.”

Traducător: Diana Orzan
Sursă: christian.org.uk

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieţi pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie şi de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteţi afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.