valorile familiei

Consiliul de etică a guvernului german vrea să dezincriminalizeze incestul

germany

LifeSiteNews.com, 26 septembrie 2014

Un consiliu consultativ german pe probleme de etică a sugerat dezincriminalizarea incestului între adulții care consimt, însă cancelarul Angela Merkel a respins prompt propunerea.

Consiliul și-a argumentat decizia prin faptul că „dreptul fundamental al adulților înrudiți de autodeterminare sexuală are o greutate mai mare decât ideea abstractă de protejare a familiei”. De asemenea, a fost invocat faptul că incestul, deși ilegal, este un fenomen rar în Germania (doar 2 până la 4 % dintre germani având relații incestuoase) și ar rămâne în continuare rar chiar și fără o lege pentru interzicerea acestuia.
Consiliul a respins, de asemenea, riscul nașterii copiilor cu defecte genetice. Nu pentru că nu ar fi un risc real, ci datorită absenței unei legi împotriva căsătoriilor între parteneri purt[tori de gene cu anomalii.
Consiliul, format din 26 de membri cu studii academice impresionante în domenii medicale, științifice și teologice, a fost creat de guvernul german pentru a-i oferi asistență în probleme de etică din domeniul sănătății și științei. Consiliul are antecedente în a respinge moralitatea tradițională. Spre exemplu, consiliul a recomandat retragerea restricțiilor legale în cercetarea celulelor stem embrionare.
Cu toate acestea, o minoritate formată din nouă membrii susține moralitatea creștină. Aceștia au lansat propria lor declarație prin care au afirmat că susțin actuala lege împotriva incestului deoarece “protejează integritatea și incompatibilitatea diferitelor roluri ale familiei, ca o premisă importantă a dezvoltării personalității sănătoase”.
Se pare că ideea că dezincriminalizarea legii ar permite exploatarea copiilor atât de părinți cât și de frați nu a trecut prin mintea experților majoritari.
Scriitoarea și sociologul german Gabriele Kuby susține că “legea, în majoritatea țărilor, consider[ sexul între rudele de același sânge dezgustător. Acest tabu crează spațiul lăuntric al familiei în care copiii pot să crească inocent și liberi. Fără asta, copilăria nu va mai exista. Legătură specială creată de contactul sexual este rezervată mamei și tatălui. Orice altă formă de legătură sexuală distruge familia și odată cu ea binele individului și al societății.”
Kuby a adăugat ca acest consiliu de etică nu pare îngrijorat de faptul că acei copiii născuți din aceste relații pot avea defecte genetice deoarece, potrivit acestuia: “La urma urmelor, copiii cu afecțiuni fizice pot fi avortați până la naștere”.
Se pare că în viziunea consiliului, autonomia sexuală este prioritară, indiferent de costurile suferite de copii, familie sau societate.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Traducere și prelucrare text: Adina Serediuc

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button