avort

Condamnat la 80 de ani de detenție după ce și-a ucis prietena fiindcă nu voia să avorteze

cjpearson2

Luna aceasta a fost pronunțată sentința pentru Carlton Bryan, alias „C.J.” (foto sus), un bărbat în vârstă de 23 de ani din statul american Connecticut, care a comandat asasinarea prietenei sale, Shamari Jenkins, în vârstă de 21 de ani (foto jos).

shamarijenkins

La proces, procurorul a explicat că tânăra, rămasă gravidă, căzuse de acord cu prietenul ei să avorteze, dar ulterior s-a răzgândit. Acesta considera un copil drept o povară indezirabilă și l-a convins pe prietenul său, Matthew Allen Hall-Davis, în vârstă de 26 de ani, să o ucidă. Acesta a executat-o prin împușcare în spate pe 26 aprilie 2013.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

C.J. a primit 80 de ani de pușcărie, iar asasinul propriu-zis 75.

Citește și VIDEO: Adolescentă îngropată de vie de iubit pentru că rămăsese însărcinată

Organizația pro-viață Life Dynamics din SUA afirmă că astfel de cazuri de violență împotriva femeilor însărcinate sunt destul de frecvente. Mai mult, președintele organizației, Mark Crutcher, spune că mișcarea pentru emanicparea femeilor este conștientă la cel mai înalt nivel de această, realitate, dar preferă să o treacă cu vederea, de teamă că ar putea avea impact asupra politicilor lor de promovare a „dreptului la avort” pentru femei:

De-a lungul anilor, am intrat în posesia unor înregistrări ale convențiilor Federației Naționale pentru Avort, la care aveau loc și discuții despre femeile presate să facă avort fără voia lor. Atitudinea predominantă la aceste discuții era una de „indiferență convenabilă”. Participanții recunoșteau existența problemei, despre care vorbeau cu dezaprobare, în același timp arătând cu claritate că nu aveau de gând să o lase să le influențeze modul în care abordau problemele femeilor.

Sursa: Life Dynamics
Foto: Life News


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button