Comentariile cititorilor la o postare a lui Vlad Levente Viski, de la asociația pro-homosexualitate MozaiQ

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Vlad Levente Viski, activist pentru drepturile persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi persoane trans) la asociația MozaiQ, a publicat un articol pe platforma adevarul.ro, intitulat „Violența Coaliției pentru Familie”, în care pretinde că unul din organizatorii unui eveniment pro-homosexualitate ar fi fost amenințat cu moartea prin telefon de către un susținător al Coaliției pentru Familie.

Iată câteva pasaje din articol:

În toată această perioadă, homosexualitatea a fost constant patologizată, într-o manieră care i-ar face invidioşi pe cei mai experimentaţi activişti anti-gay. Constant, de-a lungul acestui an, Coaliţia pentru Familie ne-a negat nu doar drepturile, ci ne-a negat pe noi ca oameni, a încercat (şi încearcă) să ne anihileze identitatea. (…)

Coaliţia pentru Familie s-a asociat încă de la înfiinţare cu personaje dubioase moral, cu părţi ale extremei drepte, a facilitat difuzarea în spaţiul public a unor conspiraţii, a promovat site-uri ultra-conservatoare, a aplaudat cu aplomb victoria lui Donald Trump, a folosit consilieri asociaţi cu dreapta conservatoare-baptistă din SUA. (…)

Niciodată Coaliţia nu a ieşit cu un mesaj pozitiv despre minorităţile sexuale şi de gen. Niciodată Coaliţia nu a ieşit să se pronunţe împotriva limbajului violent în spaţiul public. Niciodată Coaliţia nu a dorit un dialog real pe tema orientării sexuale, a identităţii de gen, a drepturilor cetăţeneşti. S-a dorit crearea unui mediu ostil, demonizarea unui întreg grup. Astăzi, lucrurile au ajuns prea departe.

Redăm câteva comentarii ale cititorilor de pe Facebook:

Dumitru Bogdan: (…) este una sa spui ca „negrii/evreii/imigranți/femeile/gayii trebuie sa moara” si alta sa spui: in opinia mea „negrii/evreii, etc.”, greșesc, pentru ca….. in primul caz, este datoria statului sa asigure integritatea fizica a tuturor cetarenilor, si sa-i penalizeze pe cei care instiga la violenta. In al doilea caz, este vorba de gândire liberă, Argument, dezbatere, esența progresului de orice fel. (…)

Manole Teodorescu: Ura unora din LGBT , ca dvs, versus cei ‘normali’ cum se numeste? Dar ura impotriva crestinilor cum se numeste? Dar limba de lemn, ‘corectitudinea politica’ marxista, ce legatura are cu mama Rusie? Unde sunt acei LG agresati sau dati afara de la serviciu? Dar pogromul… de care tot faceti vorbire? Dar blasfemia de a va asemana cu evreii omorati de nazisti cum se numeste?

Bobby Balcaneanu: Unii se lauda ca-s romani, alții ca-s creștini, alții ca nu-s heteorsexuali. Nu văd care e problema, fiecare cu ce poate

Aurel Mocanu: Un ascultator intreaba la Radio Erevan: – E adevarat ca Piotr Ilici Ceaikovschi a fost homosexual? Comentatorul raspunde: – Da, dar poporul rus nu-l iubeste numai pentru aceasta!

Redăm câteva comentarii ale cititorilor de pe platforma Adevărul.ro:

blue cata-2 cata daia men mos-ion-r-2

vv

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.