homosexualitatelibertate de conștiințăMarxism cultural

Cofetarul care a refuzat să facă tortul pentru „căsătoria” unui cuplu de homosexuali: „Pentru această decizie, luată sub imperativul unei credințe religioase bine întemeiate, am îndurat cinci ani de procese. Ne-am confruntat cu amenințări cu moartea”

The Federalist, 5 decembrie 2017 – Acum cinci ani, un cuplu de homosexuali din statul american Colorado l-a dat în judecată pe concetățeanul lor, cofetarul Jack Phillips de la cofetăria Masterpiece Cakeshop, după ce acesta a refuzat să facă tortul de nuntă pentru „căsătoria” lor. Procesul a ajuns până la Curtea Supremă a SUA, care a audiat marți, 5 decembrie, a audiat pledoariile în acest caz.

Într-o declarație publicată de The Federalist, Jack Phillips a explicat în mod excepțional de clar de ce este perfect legal și, mai ales, în ce chip el nu i-a nedreptățit pe cei doi homosexuali, dar aceștia au declanșat de cinci ani de zile o hărțuire teribilă:

Bună dimineața! Mă numesc Jack Phillips și sunt proprietarul companiei Masterpiece Cakeshop din Lakewood, statul Colorado. Eu îi servesc pe toți cei care îmi trec pragul, sunt persoane din toate categoriile sociale. Mi-am șlefuit timp de mulți ani arta de a crea torturi, îmbinând meseria de cofetar cu  pasiunea pentru sculptură, pictură și desen. Îmi place meșteșugul meu, deoarece tortul este ca o pânză prin care îmi expun idei, sărbătoresc evenimente și aduc bucurie în viața oamenilor.

Una din părțile preferate ale slujbei mele este să concep și să creez torturi de nuntă. Acestea îmi permit să-mi folosesc viziunea artistică pentru a crea obiecte artistice frumoase și originale care marchează începutul a ceva sfânt.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Deși îi servesc pe toți care îmi trec pragul, ca mulți alți profesioniști din breslele creative, nu concep lucrări pe comandă destinate unor evenimente sau purtând mesaje care intră în conflict cu propria mea conștiință. Nu creez torturi de Halloween și nici prăjituri care promovează teme sexuale sau anti-americane, nici care batjocoresc persoanele care se identifică de altă orientare sexuală. În ceea ce mă privește, nu are nicio legătură cu persoana care vrea să facă o comandă, ci cu mesajul pe care aceasta vrea să-l promoveze prin intermediul tortului.

Am ajuns azi la Curtea Supremă deoarece am refuzat în mod respectuos să primesc comanda pentru a crea un tort care ar fi celebrat un punct de vedere cu privire la căsătorie care este în conflict direct cu învățătura fundamentală a religiei mele despre căsătorie. Celor doi domni care m-au chemat în judecată le-am propus să cumpere orice altceva gata făcut din magazin sau să le livrez o comandă cu orice altă ocazie.

Pentru această decizie, pe care am luat-o sub imperativul unui set de credințe religioase bine întemeiate, am îndurat cinci ani de procese. Ne-am confruntat cu amenințări cu moartea. Am fost nevoit să nu mai iau comenzi pentru torturi de nuntă, pe care de altfel îmi place foarte mult să le fac și care în același timp reprezintă o mare parte din veniturile afacerii mele. Aceasta ne-a adus în stadiul în care ne chinuim să ne plătim facturile și să rămânem pe profit.

E greu de crezut că guvernul mă obligă să aleg între nevoia de a asigura existența familiei mele și slujbele angajaților mei și, respectiv, relația mea cu Dumnezeu. Aceasta nu este libertate. Aceasta nu este toleranță.

Sunt profund recunoscător Curții Supreme a SUA pentru că a acceptat să rejudece cazul meu. Sper și mă rog că va reafirma libertatea artiștilor de a se exprima în mod pașnic în moduri care corespund cu identitatea lor profundă.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button