avort

Avortul în caz de viol. Mărturia unei mame: "Acel copil te va ajuta să-ți vindeci rănile și îți va da un sens existenței"

 Veronica și fiica ei, Maria Fernanda
Veronica Cardona este o tânără din Columbia, în vârstă de 21 ani, care are o fetiță, Maria Fernanda, de 5 ani. Mărturia ei este importantă pentru cei care cred că ”avortul în caz de viol sau incest” este un semn de civilizație. Dar este importantă și pentru cei care vor să le ajute pe mamele care se află în aceste situații dificile, căci arată câtă nevoie au de sprijin.
În urmă cu cinci ani, Veronica Cardona a rămas însărcinată la vârsta de 16 ani, după ce a fost violată de propriul ei tată.

Totuși, această tânără columbiană a ales să apere viața copilului ei, iar acum le încurajează pe femeile care au suferit experiențe asemănătoare să „nu le fie teamă să zică da vieții  și dragostei”
Recent, Veronica Cardona a fost în Ecuador să sprijine o demonstrație împotriva legalizării avortului în caz de viol. Acolo, le-a povestit participanților  prin ce a trecut și cum i-a dat Dumnezeu putere să meargă înainte.

Într-un interviu acordat postului de televiziune EWTN News, Cardona a spus că s-a simțit distrusă când a aflat că a rămas însărcinată în urma violului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„A fost un șoc uriaș când am conștientizat că sunt însărcinată. În acel moment m-am simțit de parcă viața mi-a fost distrusă, deoarece știam că bebelușul care urma să se nască era «rezultatul» faptului că fusesem violată de propriul tată”, a spus.

Își amintește că a fost copleșită de frică și că totuși nu voia să facă un avort.

„Am intrat în depresie pentru mai multe zile, nu doream să omor un copil nevinovat, dar am simțit frică, probabil aceeași frică pe care o resimt multe femei atunci când află că sunt însărcinate”.
„Îmi era teamă că nu voi putea merge mai departe, că oamenii mă vor judeca sau mă vor trata cu milă. Îmi era frică să nu fiu singură”, a mai adăugat tânăra.

„Bineînțeles că toată familia mea, doctorii, judecătorii, toată lumea voia ca eu să fac avort, mai ales că în Columbia avortul fusese legalizat recent în trei cazuri: viol, malformație fetală și pentru salvarea vieții mamei”, a precizat Veronica Cardona.

Cu toate acestea, mama ei a venit într-o zi la Veronica și i-a cerut  iertare plângând pentru faptul că și ea se gândise să o avorteze înainte de a se naște.

„Mi-am dat seama că nu aveam dreptul să dispun de viața altei persoane, cu atât mai puțin de viața unei persoane mici și neajutorate, o persoană micuță care nu-mi făcuse nici un rău”.

Din momentul în care s-a hotărât să ducă sarcina până la capăt, familia ei a refuzat să mai vorbească cu ea. Doar mama a susținut-o.
„Astfel, cea mai mare minune a dragostei a început să crească în mine. A fost o experiență frumoasă, dar totuși dificilă”.

„Când am văzut-o la ecografie, când i-am simțit loviturile de piciorușe în burta mea și când i-am simțit delicatețea după ce s-a născut, mi-am dat seama că este un mare miracol al vieții”.

Pe perioada sarcinii, Veronica Cardona a făcut parte dintr-o comunitate de credincioși catolici care au ajutat-o să își întărească hotărârea de a „aduce pe lume o viață, chiar dacă după naștere urma să dau copilul spre adopție sau să îl cresc singură”.
A mai zis că la început a vrut să uite de Dumnezeu.

„Eram furioasă pe El pentru că nu puteam înțelege cum un Dumnezeu atât de bun și de iubitor a putut permite să mi se întâmple asta tocmai mie, care nu făcusem niciun rău în toată viața mea”, a mai adăugat ea.

În ciuda durerii, Veronica Cardona și-a găsit liniștea în credință.

„I-am cerut putere ca pot să merg mai departe, dar acum sunt sigură că El a fost mereu lângă mine în multele zile și nopți de lacrimi. El era cel care mă încuraja și mă ridica”.

După ce a născut-o pe fetița ei, Maria Fernanda, Veronica Cardona a simțit un „gol”, pe care a încercat să îl umple cu petreceri, prieteni și muncă, dar abia după ce a participat la o retragere (perioadă petrecută într-un centru special, cu un program special, destinat formării unor atitudini; este practicată în Occident, mai ales) a simțit că a început să trăiască din nou.

În timpul acelei retrageri, i-a iertat pe toți care au rănit-o, inclusiv pe tatăl ei. „Mi-am dat seama de multe lucruri, m-am simțit de parcă mi-am recăpătat demnitatea. Am revenit la viață!”, își aduce ea aminte.

„Mă deranjau și încă mă mai deranjează argumentele adepților avortului, care se folosesc de cazuri precum al meu ca să-i omoare pe cei inocenți și să-și umple buzunarele cu bani pătați de sânge nevinovat, susținând că: «de fiecare dată când vei vedea acest copil, îți vei aduce aminte de groaznicul moment al violului»”, a explicat Veronica Cardona.

„Am simțit nevoia urgentă de a striga lumii adevărul, acela că un copil nu-ți va aduce aminte niciodată de circumstanțele în care a fost conceput, pentru că el sau ea este o persoană cu totul diferită. Dimpotrivă, acel copil te va ajuta să-ți vindeci rănile, îți va aduce bucurie și-ți va da un sens existenței”, a mai adăugat ea.

„Spun asta din proprie experiență, nu așa cum fac cei care promovează avortul, care habar nu au despre ce vorbesc, pentru că ei nu au trecut prin așa ceva, iar cei care sunt pentru avort nu au făcut niciodată vreunul”.

„Nu le pasă atât de mult de femei precum susțin. Dacă le-ar fi păsat cu adevărat, nu ar fi impus avortul, ci ar fi ajutat femeile să își continue viața alături de copiii lor”.

„Avortul nu te face să fii așa cum ai fost înainte să rămâi însărcinată. Omorul nu este o opțiune, este cea mai proastă decizie”, a zis Cardona.

„Prin mila Domnului, am reușit să-mi iert tatăl, să-l privesc în ochi și să-i mulțumesc pentru că mi-a dat viață”, a spus ea.

Fetița ei, acum în vârstă de cinci ani, „nu știe încă tot ce s-a întâmplat”, Veronica Cardona a zis că intenționează să-i spună totul, treptat, odată cu trecerea timpului, pentru că „este dreptul ei să știe adevărul”.



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button