20 iunie – Mobilizare pentru familie la Roma: „Să ne protejăm copiii”

logo_comitato-1024x668

Astăzi, 20 iunie, în piaţa San Giovanni din Roma, la ora 15, va avea loc manifestația „Să ne protejăm copiii”

Promovată de comitetul „Să ne protejăm copiii”, manifestația îl are drept portavoce pe profesorul Massimo Gandolfini.

Cu ocazia conferinței de prezentare, acesta a declarat:

„Vrem să promovăm drepturile copilului de a creşte împreună cu o mamă şi un tată, vrem să protejăm familia naturală de repetatele atacuri la care este supusă de Parlament, vrem să ne protejăm copiii de propaganda teoriei genului ce este promovată în școli pe ascuns, într-un mod îngrijorător. Facem un apel la mobilizarea naţională a tuturor persoanelor de bună credință, catolici şi laici, credincioşi şi necredincioşi, pentru a se opune înaintării proiectului de lege Cirinnà, ce reprezintă încoronarea ideologiei genului, în care se legitimează practica mamelor surogat Vom fi cu toţii în piața San Giovanni din Roma, coalizaţi pentru protejarea familiei şi a persoanelor fără apărare, pornind de la copii.

Manifestarea va fi în favoare căsătoriei, a familiei formată dintr-un bărbat şi o femeie, a copilului care are dreptul să aibă o mama și un tată, evitând să sufere deja de la grădiniţă din pricina propagandei ideologiei genului.”

Puternic contestată și de Biserica Catolică, propunere a senatorului PD Monica Cirinnà, legea Cirinnà dorește legalizarea „căsătoriilor” între persoane de acelaşi sex.

„Trebuie să avem toţi aceleaşi drepturi pentru a tea convieţui mai bine. Familiile formate din doi bărbaţi sau din două femei sunt exact aşa cum este familia mea heterosexuală, cu patru copii”, susţine Monica Cirinnà.

Un alt proiect de lege controversat este cel al senatorului PD Fedeli care, în caz că va fi aprobat, ar introduce obligatoriu în şcoli educaţia de gen, aceasta înseamnând că homosexualitatea va fi prezentată copiilor ca fiind un lucru normal.

În sfârșit, proiectul de lege Scalfarotto împotriva homofobiei ar introduce pentru prima dată în istoria jurisprudenței italiene infracțiunea de „homofobie”, în fapt, fără a defini condițiile legale. În prezent, nicio lege din Italia nu  definește noțiunea de homofobie și niciun judecător nu a mai definit ce este homofobia. Riscul este ca definiția acestui concept să fie lăsată la latitudinea individuală a judecătorului, în conformitate cu sentimentele sale personale și viziunea sa personală asupra lumii.

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române din Italia se opun, de asemenea, propunerii politicianului italian Monica Cirinnà şi îşi vor trimite asociaţiile în stradă pentru a protesta împotriva acestei legi.

„Voluntarii asociaţiei San Lorenzo dei Rumeni vor ieşi sâmbătă în stradă pentru că ne îngrijorează aprobarea legii Cirinnà de legalizare a căsătoriilor gay şi mai ales a folosirii unei mame surogat în cazul adopţiilor de copii din cuplurile homosexuale”, a declarat părintele Gabriel Popescu, consilier social al Episcopiei Ortodoxe Române din Italia.

Părintele Gabriel Popescu dezaprobă inclusiv actualele proiecte educative de luptă împotriva discriminării, despre care afirmă că îndeamnă tinerii să îşi nege orientarea sexuală firească.

„Aceste proiecte încurajează orice tip de comportament sexual şi pune semnul egal între toate formulele a ceea ce înseamnă familie”, a mai completat părintele Gabriel Popescu.

Aceste proiecte, mai susţine consilierul Episcopiei Ortodoxe Române din Italia, ar trebui să educe tinerii să respecte fiecare persoană indiferent de condiţiile fizice sau sociale: dizabilităţi fizice, obezitate, rasă, religie, fără a fi victime ale actelor de violenţă, insulte sau alte forme de discriminare.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.