familieMarxism culturalopiniivalorile familiei

Adrian Papahagi: „Greșesc cei care cred că tema familiei e minoră. Viața e principala temă a omului. Familia are rostul de a găzdui viața nouă. Nașterea și creșterea copiilor ocupă deci vârful agendei umanului”

Adrian Papahagi, profesor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, a postat pe contul său de Facebook o poziție tranșantă cu privire la tema referendumului pentru căsătorie și familia naturală (sublinierile aparțin redacției):

Greșesc cei care cred că tema familiei e minoră față de autostrăzi, finanțe, anticorupție.

Viața e principala temă a omului. Familia are rostul de a găzdui viața nouă. Nașterea și creșterea copiilor ocupă deci vârful agendei umanului.

Lupta pentru familie este lupta pentru viață, pentru interesul copiilor, cei mai lipsiți de apărare dintre noi, în fața celor care au toate mijloacele să se apere, să revendice, să voteze, să manifesteze.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Adevărata luptă pentru drepturile omului este lupta pentru dreptul la viață și la normalitate al copiilor născuți sau nenăscuți încă, al celor care nu pot vorbi, nu pot vota, nu pot revendica, nu se pot apăra.

Fruntea sus, deci! Să nu ne lăsăm intimidați: noi suntem adevărații umaniști, adevărații luptători pentru drepturile omului. Alții luptă pentru dreptul de a ucide copii nenăscuți și de a-i traumatiza pe cei născuți, impunându-le doi tați sau două mame. E dreptul și datoria noastră de a ne opune: nu e aici niciun act de ură, așa cum nu e niciun act de iubire în a sfârteca prunci nenăscuți sau în a le bruia toate reperele hărăzite de natură, odată născuți.

După aproximativ o oră, profesorul a revenit cu următoarele precizări legate de virulența adversarilor familiei naturale scoși la suprafață de inițiativa cetățenească de organizare a referendumului (sublinierile aparțin redacției):

Am spus de mai multe ori că prefer chiar și PSD-ul noii generații de komisari stângiști ai corectitudinii politice. Cu alte cuvinte, vechea stângă ex-PCR, care nu crede în nimic, e mai puțin liberticidă decât noua stângă ideologică.

Primii sunt corupți și abuzivi, dar nu până la ura ideologică și suprimarea libertății de expresie. Cei noi ne-ar băga pumnul în gură dacă ar fi la putere: ne-ar elimina de la catedre, din viața publică și, dacă o cere cauza progresului, cred că nu ar ezita să ne bage la pușcărie fiindcă nu gândim ca ei.

Ca în interbelic, corupții sunt preferabili purilor. Să nu ne lăsăm înșelați: chiar dacă nu e creștină, ci anticreștină, noua ideologie tot legionarism și fascism se cheamă, tot nivelare socială, conformism ideologic, progres în marș forțat și violență etatistă visează.

Citește mai multe articole de Adrian Papahagi

Citește și Silviu Mănăstire, jurnalist: „Principala confuzie ideologica care ne-a fost predata era amestecul voit sau nu între jurnalism și militantism civic. Era o Operațiune soft de modelare a modului de gândire”

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button