transexualitate

Ziua transexualilor mai importantă decât Ziua Internațională a Drepturilor Copilului

trÎn 1954, ONU a proclamat ziua de 20 noiembrie drept Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, cu intenția de a încuraja statele lumii să instituie o zi în care bunăstarea copiilor din întreaga lume să fie proclamată.

Cel mai degradante infracțiuni – sclavia, traficul de copii, munca forțată, abuzurile sexuale – sunt mai ușor să comis și de ascuns atunci când sunt îndreptate împotriva copiilor. De aceea, copiii sunt cei care au cea mai mare nevoie de apărare.

Cu toții trebuie să susținem bunăstarea copiilor.

Așadar, a fost o surpriză să vedem care este mesajul adresat lumii de administrația Obama de Ziua Universală a Copilului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Niciun mesaj care să onoreze această zi nu a putut fi găsit pe situl Departamentului  de Stat american.

În schimb, secretarul de stat american John Kerry a înlocuit ziua dedicată bunăstării copiilor, cu Transgender Day of Remembrance (ziua comemorării persoanelor transexuale ucise), postând următoarea declarație:

„Cu ocazia Transgender Day of Remembrance, ne reînnoim angajamentul de a garanta dreptul  tuturor persoanelor  de a trăi în condiții de siguranță, în mod liber și cu demnitate, indiferent de orientarea lor sexuală sau identitatea de gen.” (puteți citi aici textul integral)

Prelucrare după: Turtle Bay and Beyond

Preluat de pe Vremuri vechi și noi


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button