dizabilităţi

VIDEO. „Întreruperea” nu a fost o opțiune pentru părinții lui Roman, băiețelul despre care se credea că nu va merge niciodată

La 20 de săptămâni de sarcină, părinții lui Roman au aflat că băiețelul avea cea mai gravă formă de spina bifida, un defect de formare a tubului neural care afectează formarea coloanei vertebrale și a picioarelor.

„Ne-au oferit întreruperea, spuneau că trăim în Statele Unite și că aceasta este prima noastră opțiune”, povestește tatăl celui mai vesel băiețel din lume, Roman Dinkel din Kansas, SUA.

Au optat în schimb pentru o intervenție chirurgicală in utero, destul de riscantă, dar care i-a oferit copilului șanse mai mari de a merge după naștere. Cu toate acestea, medicii au prognosticat că cel mai probabil copilul nu va putea merge.

Dar Roman i-a contrazis și, la vârsta de doi ani, a ajuns să meargă în cârje. În plus, este cel mai vesel băiețel.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Reacțiile oamenilor la clipurile video online cu micul Roman au fost extrem de pozitive. Cineva a lăsat un comentariu care suna astfel:

Se pare că, în câteva secunde, cu acest filmuleț, a reușit să le ofere multă speranță unui număr impresionant de oameni.

VIDEO

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button