avortMarşul pentru Viaţă

VIDEO. Dr. Vasile Astărăstoae: Copilul din burta mamei are drepturi?

Embrionul este protejat de către morala societății, dar și de către legile societății și trebuie să i se respecte dreptul la viață.

Este concluzia oferită de dr. Vasile Astărăstoae de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. El a distribuit pe Facebook clipul video de mai jos, adăugând următoarea precizare:

Dreptul natural este un ansamblu de principii și norme imuabile și universale care ţin de natura umană a persoanei şi care sunt anterioare şi deasupra dreptului pozitiv. Dreptul la viaţă, dreptul asupra propriului corp și dreptul la un destin propriu sunt drepturi naturale individuale și opozabile tuturor (erga omnes).

Dr. Vasile Astărăstoae

VIDEO: Majoritatea legislațiilor din lume recunosc dreptul la viață al embrionului uman.
Diferă doar momentul din care îi este recunoscut acest drept

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button