teoria genului

Un bărbat din SUA a provocat un scandal într-un magazin pentru că i s-a spus „domnule”, iar el se credea femeie

Adaptare după Calvin Freiburger, LifeSiteNews

Incidentul a avut loc pe 2 ianuarie, într-unul din magazinele GameStop din Albuquerque, statul American New Mexico. Filmul incidentului, realizat cu un telefon mobil, a devenit viral. Bărbatul, care își exprima vocal nemulțumirea cu privire la un produs, cerând returnarea banilor, prin folosirea unui limbaj injurios, a fost rugat de un alt client, o femeie, să se calmeze și să își controleze limbajul. Aceasta i s-a adresat politicos, utilizând apelativul „sir” (domnule).

Violența verbală a bărbatului s-a intensificat după apelul clientei și intervenția unuia dintre angajați, care a utilizat aceeași formulă de adresare. Clientul, foarte ofensat pentru că a fost numit „domn”, deși se crede „doamnă”, a cerut numărul de telefon pentru reclamații și a amenințat că se va adresa intregii comunități LGBTQ despre „lipsa de respect cu care sunt tratați transsexualii în aceste magazine”.

Persoanele implicate nu au fost identificate și nici locația exactă a magazinului. Nu se știe nici dacă au fost luate măsuri disciplinare împotriva angajatului. Nici ziarul de stânga, „Daily Dot”, care a remarcat „reacțiile transfobe” din mediul online și nici cel conservator„Townhall” nu au reușit să obțină detalii de la angajații sau conducerea lanțului de magazine.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În situația prezentată, un bărbat cu tulburări de gen a creat, poate, o experiență neplăcută unor persoane aflate la cumpărături. În alt context, însă, bărbați cu astfel de tulburări pot cauza și au cauzat probleme serioase.

SUA , Marea Britanie și Canada se confruntă din ce în ce mai mult cu problema plasării deținuților care se pretind femei în închisori destinate femeilor, pentru a beneficia de un regim de detenție mai puțin sever. Un număr record de deținuți din Anglia și Țara Galilor s-au declarat femei, fapt care a provocat controverse, în special după incidentul în care deținutul Stephen Wood, condamnat pentru infracțiuni sexuale, a agresat 4 deținute. Acesta fusese transferat temporar într-un penitenciar de femei, deoarece se identificase ca femeie, sub numele de Karen White.

Sexul biologic este dat de cromozomii persoanei și este reflectat de sute de caracteristici genetice. Asociația Americană de Psihiatrie consideră încă disforia de gen ca afecțiune psihică, fapt recunoscut și de Organizația Mondială a Sănătății până în vara lui 2018. Tulburare de gen este legată de o serie de boli cronice, inclusiv de rate mai ridicate ale sinuciderilor.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button