criza de sarcină

Un avort care nu s-a mai întâmplat: „Medicul mi-a spus că voi muri dacă nu fac avort” / Mărturii despre criza de sarcină #66

Soții Barker sunt un caz fericit. Dar regretul și vinovăția pentru un avort care nu s-a mai întâmplat dovedesc cât de puternică este trauma pentru femeile care și-au dus până la capăt această decizie – cel mai adesea pentru că nu au avut soțul, iubitul, sau pe oricine altcineva alături ca să le sprijine. Iată povestea spectaculoasă a celor doi soți cărora li s-a spus că mama va muri dacă nu avortează.

Imediat ce au aflat că vor avea primul copil, a început cea mai mare încercare din viața soților Kirk și Chass Barker. În primele două luni de sarcină, Chess s-a simțit rău, iar medicul i-a recomandata avortul. Erau pregătiți să urmeze sfatul, dar când completau formularul de cerere pentru servicii de avort… Dumnezeu a intervenit.

„Vomitam constant. Pierdeam în greutate peste două kilograme pe săptămână. La început am stat două săptămâni în spital din cauza deshidratării. Apoi am mai fost  odată internată pentru și mai mult timp. Pierdusem aproape 19 kilograme în greutate”, povestește acum Chass.

Medicul nici măcar  nu a cerut să i se facă analizele, a trebuit să îi amintească o asistentă. Nu a oferit nici un diagnostic. Cu toate acestea, i s-a recomandat avortul și a fost externată.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Medicul mi-a spus că voi muri dacă nu fac avort. Tata, care era cu mine, l-a întrebat dacă avortul nu prezenta complicații și dacă voi mai putea avea copii. Medicul i-a confirmat că nu va fi nicio problemă și se purta de parcă ar fi fost ceva normal. Nu voiam să facem asta, dar mă simțeam foarte rău și eram foarte speriată și vulnerabilă, așa că l-am crezut” , povestește Chass.

Kirk spune: „Nu-mi plăcea deloc, dar mă aflam în situația de a alege între femeia iubită și copilul nostru. Nimeni nu-și dorește așa ceva. Când privesc în urmă, mi se rupe inima când știu că atunci am ales să ne ucidem fiul. Pentru că simțim că datoria noastră, ca părinți, este de a ne proteja copilul în orice situație”.

Așadar, au făcut programare la o clinică de avort și au mers acolo, trecând printr-un pichet al activiștilor pro-viață, care le-au vorbit foarte frumos, încercând să îi convingă să nu intre. Dar au intrat.

Înăuntru, i-a izbit realitatea. Chass povestește că locul era „steril și foarte rece, nu era deloc plăcut să te afli acolo”. I s-a dat să completeze un formular și atunci s-a întâmplat ceva: „Nu mă lăsa conștiința să pun mâna pe pix și să completez hârtia. Îmi spuneam că nu pot face asta. Nu pot să-mi ucid bebelușul. Așa că am plecat de acolo”, își amintește Chass.

Kirk Barker s-a simțit ușurat atunci. Nu-și doriseră niciodată aceasta, doar simțiseră că nu au alternativă. Se temea pentru sănătatea soției și știa că și ea se temea. Chass nici nu mai putea merge, iar medicii se temeau că-și va pierde viața.

Dar, după două săptămâni, Chass și-a găsit un medic care a ajutat-o să-și îmbunătățească uimitor starea de sănătate. A fost o minune pentru cei doi. După câteva luni, Chass a născut un băiețel sănătos, pe Cameron.

(articolul continuă mai jos)

Și acum, după 15 ani, cei doi se simt foarte vinovați doar pentru gândul că l-ar fi putut avorta. „Mă afectează și azi, deși nu am făcut-o. Nu e ceva care trece. Crezi că te duci acolo, rezolvi și asta e. Dar în realitate este un fapt care rămâne cu tine pe veci. Știu cât de mult m-a afectat decizia, deși nu am făcut-o. Dacă o făceam, nu știu cum aș mai fi trăit cu mine însămi”, spune Chass.

Sfatul lui Chass pentru femeile care sunt presate să avorteze din cauze de sănătate este să se înconjoare cu oameni buni și, dacă se simt singure, să apeleze la cei care vor să ajute, la voluntari și la centre de sprijin în criza de sarcină. Ea spune că întotdeauna există speranță și, dacă un medic recomandă avortul, să ceară și opinia altor medici. Vor evita astfel o traumă imensă și un regret care le va însoți pe tot parcursul vieții.

Sursa: Live Action

Vă rugăm să ne sprijiniți trimițând mărturii sau îndemnând persoanele cunoscute care au trecut prin criză de sarcină să trimită mărturii la 101marturii@gmail.com

Mărturiile se vor publica la FemeiFericite.com sau AvorturiRegretate.ro
Numele și datele personale nu vor fi făcute publice decât la cerere.


Citește mai multe mărturii despre criza de sarcină


 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button