libertate de conștiință

Statele Unite: Din 2015, Walt Disney World nu va mai finanța cercetașii, pe motiv că nu permit lideri gay

disney

de Ben Johnson, LifeSiteNews, 3 martie 2014

Walt Disney World a decis să retragă începând cu anul viitor finanțarea pentru organizația de copii Cercetașii Americii dacă aceasta nu va accepta homosexuali în rolul de lideri.

Corporația a declarat că organizația de cercetași violează politica sa de nediscriminare și de aceea, de la anul, o va scoate de pe lista programului său de voluntariat. Programul le permite angajaților Disney să facă voluntariat în schimbul unei donații către o organizație pe care ei o aleg.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Nu se știe câți bani veneau astfel de la mamutul care le oferă distracție copiilor din toată lumea. Dar sursa de venit se poate păstra dacă cercetașii își schimbă politica de promovare și angajare până la 1 ianuarie 2015.

Grupurile pentru drepturile homosexualilor au salutat decizia ca pe o creștere a influenței lor în cultură, mai ales în domeniul produselor de entertainment adresate copiilor.

Deena Fidas, director pe probleme de discriminare la locul de muncă la organizația americană Human Rights Campaign a declarat:

„Când te gândești la mărci asociate cu copilăria, te gândești la Disney. Dar faptul că aceștia se disociază de cercetași spune multe despre vederile pe care vor ei să le transmită tinerilor”.

De curând, Cercetașii Americii aprobaseră o rezoluție în care se spunea că „nu i se poate refuza nimănui calitatea de membru exclusiv pe motive de orientare sau preferințe sexuale”.

Dar aceasta nu se aplică liderilor de echipe și altor adulți care trebuie să lucreze cu copiii.

Reprezentanții organizațiilor pentru apărarea familiei tradiționale au spus atunci că această politică e nocivă, interzicându-le tinerilor majori care sunt declarat gay să-și continue activitatea la Cercetași în caz că-și doresc asta.

Cercetașii au luat legătura cu compania Walt Disney pentru a încerca să rezolve situația. „Însă vederile lor nu coincid cu ale noastre și au ales să nu ne mai ofere sprijinul”, le-a spus Robert Utsey, membru în consiliul director local, celor de la organizația de cercetași din Florida. Acesta i-a mai îndemnat pe angajații Disney să le ceară șefilor schimbarea politicii.

Oricum, acceptarea membrilor de alte orientări sexuale în rândul cercetașilor îi făcuse deja pe părinți să-și înscrie copii într-o organizație similară creștină, Trail Life USA, creată de foști lideri de la Cercetașii Americii.

Sursa: Life Site News


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button