familie

PRIMERO: Platforma care permite monitorizarea situației copiilor refugiați din Ucraina și reunificarea familiilor

de Redacția Stiripentruviata.ro

830 de copii refugiaţi din Ucraina au fost înregistraţi în prima săptămână pe platforma „Primero”, care se ocupă de gestionarea cazurilor pentru protecţia copilului. Majoritatea sunt în judeţele Timiş, Arad şi în Sectorul 2 al Bucureştiului.

Platforma îi ajută pe lucrătorii sociali să identifice şi să înregistreze copiii refugiaţi ca apoi să îi îndrume către servicii specializate în funcţie de nevoi.

„Primero” permite de asemenea identificarea timpurie a potenţialelor situaţii de abuz, neglijare sau trafic şi adoptarea tuturor măsurilor necesare pentru asigurarea şi protejarea drepturilor copilului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Platforma este gestionată de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și funcționează cu sprijinul UNICEF Romania. Identificarea și înregistrarea copiilor se face de către Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și Fundația SERA România.

Se estimează că 37 de mii de copii refugiaţi ucraineni sunt în prezent în România. Unii au venit cu familiile lor, alţii cu persoane din afara familiilor sau chiar neînsoţiţi. Ministrul familiei, Gabriela Firea, a declarat că aplicaţia permite inclusiv servicii de monitorizare şi reunificare a familiei.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button