avort

Papa Francisc: „În veacul trecut, lumea era scandalizată de ce făceau naziștii pentru «puritatea rasei». Azi facem același lucru, dar cu mănuși albe”

La întâlnirea cu Forumul Familiei din 16 iunie 2018, Papa Francisc a vorbit despre valorile familiei și darul vieții într-unul din cele mai consistente discursuri pe această temă.

Suveranul Pontif își pregătise alt discurs în scris, dar a susținut un discurs liber, inspirat de alocuțiunile celor prezenți. Pasajele în care vorbește despre avort au un mesaj puternic, adresat atât societății, cât și familiei, care este chemată la sacrificiul nașterii de copii, singurul care o împlinește cu adevărat. Redăm pasajele:

Odată am întâlnit doi soți căsătoriți de zece ani, dar fără copii. Este foarte delicat să vorbești despre aceasta, pentru că, nu-i așa, de multe ori copiii sunt doriți, dar nu vin. Nu știam cum să aduc vorba. Dar apoi am aflat că nu-și doreau copii. Aveau în schimb acasă trei câini, două pisici… Este frumos să ai câine, să ai pisică, e frumos… Însă când auzi următoarele: „Da, dar încă nu facem copii, că trebuie să cumpărăm o casă la țară, trebuie să călătorim…”. Copiii sunt cel mai mare dar. Copiii care se primesc așa cum vin, cum îi trimite Dumnezeu, cum îi rânduiește El – chiar și cei care sunt poate bolnavi. Am auzit spunându-se că e la modă – sau cel puțin obișnuit – să se facă anumite analize în primele luni de sarcină, pentru a vedea dacă nu cumva copilul nu este bine, sau are vreo problemă… Prima propunere în acest caz este: „Îl scoatem?”. Uciderea de copii. Și, pentru o viață liniștită, este lepădat un nevinovat.

Când eram copil, profesoara noastră de istorie ne-a povestit ce făceau spartanii când se năștea un copil cu malformații: îl duceau pe munte și îl aruncau jos, pentru a păstra „puritatea rasei”. Iar noi am rămas uluiți: „Cum să le facă așa ceva bieților copii?!”. Era o atrocitate. Astăzi facem același lucru. V-ați întrebat de ce nu mai vedeți persoane pitice pe stradă? Pentru că protocolul multor medici – al multora, dar nu al tuturor – este să întrebe: „Vă vine greu?”. O spun cu durere. În veacul trecut, lumea era scandalizată de ce făceau naziștii pentru „puritatea rasei”. Azi facem același lucru, dar cu mănuși albe.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursa: Vatican.va


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button