familie

Nu se mai știe nimic de Maria Smicală, care va împlini 13 ani sâmbătă, 25 ianuarie 2020

de Redacția Stiripentruviata.ro

Sâmbătă, Maria, fiica cea mică a Cameliei Smicală, împlinește 13 ani. De când a fugit din centrul social și a fost găsită și luată de poliție, nu se mai știe nimic despre ea. Amintim că Maria și fratele ei, Mihai, sunt ținuți forțat despărțiți de mamă și unul de celălalt, iar situația lor s-a înrăutățit după ce mama lor a cerut repatrierea în România a acestor copii, copiii ei, care sunt și cetățeni români cu rezidența la Piatra Neamț. Camelia Smicală a scris de curând pe Facebook un rezumat al poveștii care a dus la răpirea acestor copii de către serviciile sociale finlandeze. Ea oferă și dovezi. Redăm mai jos postarea ei.


„Deci, pe scurt:
1) Certificat medico-legal că mi-a fost pusă viața în pericol (unul din cele 4). De fiecare dată poliția consideră că tentativa de omor este o agresiune minoră și se dă NUP [neînceperea urmăririi penale].
2) Poliția descoperă la locul faptei că și copiii au fost agresați de către tată. Nimeni nu investighează.
3) Tatăl însuși declară de față cu copiii și în fața autorităților că „copiii trebuie băgați cu capul sub apă până îi imploră milă”, iar eu sunt condamnată pentru asta.
4) Copiii declară în repetate rânduri că au fost agresați de tată, ani de zile. Nimeni nu cercetează. În 2015 copiii sunt luați în regim de urgență de la tată (de fapt nici măcar nu i-au găsit la locuința acestuia) deoarece în 2 luni cât au fost forțați să stea acolo i-a adus în pragul sinuciderii. În aceste 2 luni copiii au sunat disperați la 112 în nenumărate rânduri și nici măcar o dată nu a mers nimeni acolo să verifice ce se întâmplă. Apelurile la 112 rămân însă înregistrate.
5) Cineva încearcă să ne arunce în aer în stil profesionist (din declarațiile mecanicului, nimeni din mașină nu ar fi avut nici o șansă dacă nu s-ar fi stricat nenorocita aceea de valvă. Copiii ar fi putut fi în mașină), iar poliția dă indicații să se șteargă urmele.
6) Majoritatea ați văzut video cu „capturarea” copiilor de către autorități în 2015. Și pentru asta tot eu am fost condamnată.
7) Tatăl nu plătește nici măcar o dată pensia alimentară de 62 de euro (care înseamnă un pachet de pampersi aici), se decide custodia comună din cauză că avem și cetățenie română „și există riscul să ne mutăm în România”.

Asta pe scurt, deoarece agresiunile asupra noastră încap într-un serial.

Logica autorităților finlandeze:eu și copiii suntem condamnați și torturați pentru că eu as fi abuzat psihic copiii. Mai nou declară că singura cetățenie a copiilor este cea finlandeză. Ah, și că eu sunt nebună!
Într-un cuvânt, gas-lighting extrem.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

PS: Pozele cu copiii acasă sunt pe Facebook. Poate vedea toată lumea ce „abuzați” au fost.

De Maria nu se știe nimic, iar sâmbăta împlinește 13 ani.”

Mai multe informații despre cazul Camelia Smicală aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

2 Comments

  1. Ce face Ambâsada României in Finlanda? Are juriști pregatiti pe legislatie internaționala sa o ajute in rezoluarea cazului?

  2. Oficialitățile române dorm în papuci, niciodată nu fac nimic în folosul comunității. De ce trebuie să lupte singura această mamă???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button