avort

Norma McCorvey: „La clinica de avorturi în care lucram, pacientelor le era oferită cocaină”

de Sarah Terzo, LifeSiteNews.com

În timp ce majoritatea activiștilor pro-viață știu că Norma McCorvey, reclamanta din cazul Roe vs Wade, este acum pro-viață, puțini știu că a lucrat în două clinici de avorturi înaintea convertirii ei. Ea își relatează povestea în cartea “Câștigată prin dragoste”.

McCorvey a avut multe de spus despre cum este să lucrezi într-o clinică de avorturi. Prima clinică la care a lucrat, „De la A la Z”, era murdară și administrată îngrozitor. Iată cum descrie ce a văzut ea aici:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

“Am început să lucrez la clinica De la A la Z în ianuarie 1995. În materie de igienă era un dezastru pe cale de a avea loc. Dacă proprietarul nu ar fi închis-o, până și guvernul ar fi fost forțat să o facă în cele din urmă. Firele provenind de la reparațiile sistemelor de iluminat atârnau de tavan, tencuiala era în multe locuri șubredă, umplându-i de praf pe cei care treceau prin acele zone… Eram într-o continuă luptă fără sorți de izbândă cu populația de șobolani. În fiecare dimineață găseam excremente de șobolani în toată clinica. Chiuvetele erau înfundate – surprinzător pentru o clinică de renume – și pereții erau pătați de sânge. Mai ales “camera părților componente”, unde țineam copiii avortați, era cumplită. Nimănui nu-i plăcea să fie înăuntru să-și facă treaba, cu atât mai puțin pentru a curăța locul. Astfel, din moment ce pacienții nu aveau voie acolo, a fost lăsată să se degradeze. Dacă un bebeluș nu ajungea într-o găleată, era lăsat pe unde se nimerea. Alți bebeluși erau stivuiți, odată ce fiecare parte a corpului fusese contabilizată… Camera mirosea îngrozitor. Foloseam Pine Sol (dezinfectant cu aromă de pin) datorită puternicului său miros de antiseptic, dar în câteva ore substanța de curățare era biruită de mirosul de resturi medicale și putrefacție – ceea ce explică de ce șobolanii erau atât de dornici să ne viziteze în fiecare noapte. Podeaua clinicii ușura contaminarea. Era acoperită de un covor auriu-maro, aspru și vechi. Cel puțin cred că era auriu și maro – nimeni nu știa de fapt sigur, întrucât covorul nu mai fusese spălat de mult timp.”

Această clinică opera în mod legal. Pentru că nu existau reglementări cu privire la activitatea unor astfel de clinici la momentul respectiv (mulțumită activiștilor pro-alegere), clinicii i s-a permis să efectueze avorturi pe femei neavizate. Activiștii pro-alegere luptă în mod constant împotriva cerinței ca facilitățile de avorturi să fie inspectate și menținute la standarde de sănătate de bază. Bătălia uriașă din Texas e un exemplu de cum organizațiile pro-alegere luptă din greu pentru a le permite clinicilor de avorturi să opereze precum clinica A-Z.

Astfel, s-a ajuns în situația în care copiii avortați, luați de la mamele lor și uciși cu brutalitate, să fie mâncați de șobolani. Ți se întoarce stomacul pe dos când îți imaginezi asta. În clinicile de avort, viața umană este ieftină.

Cum au făcut față angajații clinicii într-un loc atât de oribil? Ei bine, se pare că au luat multe droguri. Norma McCorvey spune:

“Pentru a face față unor condiții intuitiv inumane, cocaina a devenit distracția favorită…Drogurile au devenit un instrument important pentru a menține pacea. Drogurile ne ajutau să sfârșim ziua, iar când amintirile ne țineau treji, drogurile ne ajutau să adormim. Când nu suportam gândul de a merge la clinică pentru încă o zi de lucru, drogurile ne ridicau din pat.“

Au dat droguri ilegale pacienților pentru a-i menține supuși:

“Am folosit droguri până și cu pacienți. De multe ori, câte o tânără spunea: <<Nu sunt sigură că vreau să fac asta. >>

Dacă pacienta avea rețineri, știam ce să facem. << Uite, dragă.>> îi spuneam, oferindu-i niște cocaină. <<Ia un pic. O să fie în regulă. >>

Oferta noastră nu era întotdeauna acceptată, dar când era, făcea minuni.”

Este cutremurător să te gândești că o femeie putea să meargă într-un astfel de loc și să-i fie date îngrijiri medicale de oameni sub influența drogurilor. S-a permis ca această clinică murdară să opereze numai din cauza grupurilor pro-alegere. Fără eforturile lor constante și concertate de a preveni reglementarea activității acestei clinici, aceste atrocități nu ar mai fi avut loc. A-Z nu era singura clinică cu astfel de violări ale standardelor de sănătate și nici măcar nu era cel mai rău caz. Ea amintește de condițiile de la clinica lui Kermit Gosnell, fiind încă un exemplu de ce reglementările sunt necesare pentru astfel de clinici.

De asemenea, citatele din acest articol ilustrează cum avortul poate fi traumatic atât pentru angajații clinicii, cât și pentru pacienți. McCorvey a lucrat mai târziu la o a doua clinică. Aici, prin persistență și dragoste, activiștii pro-viață au reușit să îi trezească conștiința. În final, ea le va răspunde, părăsind clinica ce ulterior va fi închisă.

Traducere: Ioana Giart

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button