avort

„Nașterea de copii este o bucurie!”

Olimpiada copilăriei – Fotograf Andreea Ardeleanu
 
Slujba Sfintei Liturghii a fost săvârșită în altarul de vară al mănăstirii, de Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, împreună cu un sobor de preoți și diacon, în prezența a peste 500 de credincioși. Răspunsurile la strană au fost date de corul mănăstirii. 

În cuvântul de învățătură, IPS Pimen a vorbit despre importanța sărbătorii Nașterii Domnului și despre reverberațiile acesteia în viața duhovnicească a creștinilor. „Nașterea de copii este o bucurie, pentru că este o împlinire a poruncii lui Dumnezeu. Nașterea este rodul dragostei dintre soț și soție, cu binecuvântarea Bisericii în Sfânta Taină a cununiei. Copiii născuți înseamnă o legătură sufletească în plus între soț și soție, dar și în obștea în care familia trăiește. Astăzi, o parte din lume se îngrijorează la gândul nașterii de copii, pentru că nu sunt posibilități materiale pentru creșterea și îngrijirea lor. Nimic mai greșit decât această gândire! Dumnezeu poartă de grijă pentru hrana trupească a lumii întregi. Dumnezeu dă rognicie pământului și Dumnezeu dă toate posibilitățile materiale existente în această lume. Lumea de astăzi greșește, încrezindu-se prea mult în belșug și părăsind nădejdea strămoșilor noștri în puținul care, bine chivernisit, prisosea întotdeauna”, a spus arhipăstorul Sucevei și Rădăuților. 

IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților

 

În încheierea cuvântului de învățătură, IPS Pimen a mai spus: „Tot ce vedeți în această mănăstire este rodul muncii, al credinței, al rugăciunii și al maicilor care trăiesc aici”, evidențiind faptul că toată lucrarea gospodărescă desfășurată în mănăstire a fost făcută de mâinile monahilor, de la lucrările de pietrărie, sculptură ori pictură etc. 

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
La sfârșitul Sfintei Liturghii și a parastasului săvârșit pentru ctitorii mănăstirii, toți credincioșii prezenți au fost invitați la masă. 

Mănăstirea Cămârzani este o mănăstire de maici, situată în partea de sud a județului Suceava, în localitatea Valea Moldovei, la circa 7km de Fălticeni. A fost locașul de suflet a Preasfințitului Gherasim Putneanul, fost episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, unde a și fost înmormântat după trecerea sa la Domnul în anul 2004. (N.P.) 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button