criza de sarcinăvalorile familiei

Moscova: pe 1 iunie va avea loc manifestația anuală pentru-viață și înființarea a 14 centre de consiliere în criza de sarcină

Moscova

 Pe 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului, pe întreg teritoriul Rusiei, se va desfășura manifestația anualăinternațională „Rusia – pentru viață! Rusia – fără avorturi!”. Acțiunea este coordonată de Departamentul Sinodal pentru Probleme de Tineret și de Uniunea Tinerilor Ortodocși “Georgievtsy”, având binecuvântarea Episcopului Ignatie de Vyborg și Priozersk, conducătorul Departamentului pentru Probleme de Tineret.

Scopul acestei acțiuni este de a populariza valorile familiei și a lupta pentru apărarea vieții copiilor nenăscuți, împotriva avorturilor. Slujbele religioase și alte evenimente speciale dedicate problemei avorturilor – distribuirea de pliante educaționale, marșuri, vizionarea de filme urmate de discuții – se vor ține în mai mult de 60 de eparhii începând cu data de 29 mai.

Pe 1 iunie se va face rugăciunea „Pro-viață” (împotriva avorturilor) în districtul vestic al Moscovei și va avea loc acțiunea caritabilă „Ține-mă în viață”. Țelul acestor evenimente este de a atrage atenția bisericii și a publicului secularizat asupra protejării vieții copiilor nenăscuți și a sprijinirii familiei naturale și a familiei cu mulți copii.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În aceeași zi, după Sfânta Liturghie, în toate bisericile din districtul vestic, se vor face rugăciuni pentru apărarea vieții. Rugăciunile vor fi pentru ca toate femeile care se gândesc să facă avort să își vină în fire, ca cele care au făcut deja avorturi să dobândească iertarea păcatului de a-și fi ucis copiii în pântece, pentru nașterea copiilor care au fost deja concepuți și pentru salvarea și creșterea dragostei în familiile din Rusia și în toate țările din lume.

După terminarea rugăciunii, va avea loc o strângere de fonduri pentru a sprijini crearea de centre de consiliere  unde femeile însărcinate pot suna pentru a fi consiliate și sprijinite și a nu mai ajunge la avort. Se vor înființa centre de consiliere în 14 maternități și cabinete de obstetrică și ginecologie din Districtului Administrativ de Vest al Moscovei.

Sursă: Pravoslavie.ru

Traducere: Mihaela Sanpetrean


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button