avort

Louisiana: Directorul adjunct ucide o profesoară care refuză să-i avorteze copilul. Omuciderea, principala cauză de mortalitate la gravidele din SUA

lyntellwashington

Robert Marks, un îndrăgit și premiat profesor de 39 de ani care funcționa pe postul de director adjunct la școala sa, este acuzat de uciderea colegei sale, Lyntell Washington, o profesoară de 40 de ani însărcinată în șapte luni cu copilul lor nenăscut.

Marks era căsătorit și avusese o aventură cu victima, pe care o presase apoi să avorteze.

În timpul unei certe, bărbatul și-a împușcat în cap fosta iubită de față cu fetița de trei ani a acesteia, apoi a abandonat cadavrul femeii într-un șanț și pe fetiță într-o parcare.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În SUA, femeile gravide se confruntă cu un nivel ridicat de violență. Una din șase femei este abuzată pentru prima dată în timpul sarcinii, conform datelor Centrului pentru Controlul Bolilor din SUA. Adesea aceasta se întâmplă în contextul în care femeia refuză cererea partenerului de a face avort.

Studii care arată că presiunea de a avorta implică violență și că omuciderea este principala cauză de mortalitate în rândul femeilor gravide:

I.L. Horton and D. Cheng, “Enhanced Surveillance for Pregnancy-Associated Mortality-Maryland, 1993-1998,” JAMA 285(11): 1455-1459 (2001)
Mcfarlane et. al., „Abuse During Pregnancy and Femicide: Urgent Implications for Women’s Health,” Obstetrics & Gynecology 100: 27- 36 (2002)

Mai multe statistici și cazuri din SUA se găsesc la http://www.theunchoice.com/pdf/FactSheets/ForcedAbortions.pdf

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button