familie

La o săptămână după legalizarea avortului, Președintele Chile vrea să propună legalizarea „căsătoriei” între persoane de același sex

 

de Andrei Iosif

Publicația La Tercera (citată și de publicația americană pro-homosexualitate Washington Blade) informează, pe 20 august 2017, despre o nouă inițiativă legislativă a președintelui statului Chile, Michelle Bachelet.

Pe 28 august 2017, la numai o săptămână după ce a legalizat avortul în Chile (deocamdată a fost legalizat numai pentru cazuri de viol, periclitarea vieții mamei și „non-viabilitatea” fătului), guvernul condus de Președintele Michelle Bachelet va depune și o inițiativă legislativă de „egalitatea căsătoriei”, urmând să le ofere persoanelor de același sex posibilitatea legală de a se „căsători”.

Dacă această schimbare va fi votată, va mai fi nevoie de schimbări numeroase și profunde în Codul Civil, pentru a reglementa problema definirii filiației, care în acest moment este văzută de legea chileană strict ca decurgând, în mod natural sau prin adopție, dintr-o mamă și un tată.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Nu este deocamdată clar dacă noul proiect legislativ va include adopția de copii pentru cuplurile de același sex, dar se știe că, la jumătatea anului 2016, Michelle Bachelet a semnat un protocol cu organizațiile pro-homosexualitate din Chile, asumându-și promovarea căsătoriei și adopției pentru persoanele de același sex. Încă din 2015, cuplurile de același sex aveau deja posibilitatea de a încheia parteneriate civile în Chile, ceea ce ne arată că nu este cazul să ne iluzionăm ca parteneriatul civil este o soluție care ne ferește de cerințele insistente pentru „egalitatea căsătoriei” pe viitor.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button