homosexualitatelibertate de conștiință

Kim Davis, funcționara arestată în SUA: „Nu e vorba de homosexuali aici, ci despre căsătorie și cuvântul lui Dumnezeu”

Kentucky-Clerk-and-Attorney-AP-640x480

Kim Davis, funcționara guvernamentală din statul american Kentucky care a fost aruncată după gratii de o sentință excesivă pe 3 septembrie 2015, și-a petrecut a patra zi în pușcărie.

Între timp, un cuplu de homosexuali a profitat de absența ei pentru a cere emiterea unui certificat de căsătorie de la biroul guvernamental condus de aceasta. Mass-media, care îi aștepta la ieșire, a exultat, relatând că în fine primul cupl u de același sex și-a manifestat dreptul la ceea ce ideologii de serviciu (printre care și Hillary Clinton, candidată la Președinție din partea democraților) numesc „egalitatea căsătoriei”. Din pușcărie, Kim Davis le-a transmis acestora, tot prin intermediul presei, că certificatul lor de căsătorie nu valorează nimic fără semnătura ei, deoarece în mod oficial ea încă administrează respectivul oficiu de căsătorii.

Portalul media Breitbart comentează că Primul Amendament al Constituției Americane, care se referă la libertatea de expresie și de conștiință, ar trebui să îi ofere acesteia posibilitatea de a nu oficia căsătorii între  persoane de același sex.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Problema este că Davis le-a interzis și celor din subordinea ei să emită certificate de căsătorie între persoane de același sex, deoarece aceste documente ar fi trebuit să fie semnate de ea, iar ea avea o obiecție de conștiință referitoare la acest lucru. La proces, ea a arătat că nu are nimic împotrivă dacă subordonații săi vor să oficieze căsătorii între homosexuali – cu condiția ca numele ei să nu mai apară pe certificatele emise de aceștia.

Cu privire la persoanele de orientare homosexuală, Davis a declarat, „Nu simt nicun fel de animozitate față de nimeni și nu nutresc rea-voință. În ceea ce mă privește, nu este vorba despre homosexuali sau lesbiene, ci despre căsătorie și cuvântul lui Dumnezeu. E o chestiune de libertate religioasă”.

Citește și Fratele homosexual al Madonnei despre funcționara arestată în SUA: „E chiar atât de greu să îi permitem propria religie?”

Davis a divorțat de trei ori până acum și a început să creadă în Dumnezeu numai după ce una din soacrele sale, la care a ținut, ia lăsat cu limbă de moarte să se ducă în mod regulat la biserică. Femeia a ascultat-o și așa a ajuns să se implice în viața parohială și să conducă un cerc de studii biblice.

La o demonstrație de susținere pentru Kim Davis, organizată în fața centrului de detenție unde se află aceasta și la care au participat câteva sute de persoane, actualul soț al lui Kim, Joe Davis, a declarat, citat de USA Today: „Nu va ceda, vă promit. Oi fi eu un țărănoi bătrân și tont, dar pe Dumnezeu Îl cunosc”.

Foto: Breitbart

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button