Marşul pentru Viaţă

IPS Nifon, mesaj la Marșul pentru viață 2024 Târgoviște: Dumnezeu este Cel ce dăruiește și susține viața umană

de Redacția Stiripentruviata.ro

Înaltpreasfințitul Părinte Nifon, Mitropolit onorific și Exarh patriarhal, a transmis sâmbătă un mesaj pentru tinerii participanți la Marșul pentru viață 2024 de la Târgoviște.

„Reafirmăm împreună, înaintea comunității noastre locale, că viața trebuie apărată și sprijinită deoarece este cel mai mare bun pe care l-am primit de la Dumnezeu și, totodată, reprezintă una din valorile lumii creștine care stau la baza civilizației euro-atlantice de astăzi”, a transmis Înaltpreasfinția Sa în mesajul citit la eveniment de Părintele Ionuț Ghibanu, vicar eparhial.

„Apărăm, promovăm și susținem viața, pentru că ea este valoarea supremă pe care se sprijină toate celelalte valori ale societății noastre, iar voi, dragi tineri, sunteți cei care veți purta pe umerii voștri destinul Europei și al României de mâine și este necesar să conștientizați, cu deosebită responsabilitate, importanța acestui demers.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„De fiecare dată când vorbim despre viață ne gândim cu respect și iubire la mamele noastre, simbol al vieții și totodată al grijii dumnezeiești față de noi”, a mai transmis Înaltpreasfințitul Părinte Nifon.

„De altfel, nu întâmplător, acest marș se desfășoară în luna martie, timp binecuvântat ce are în centrul său Buna Vestire, sărbătoare care celebrează viața și libertatea umană, amintindu-ne, de fiecare dată, de impresionanta responsabilitate pe care o avem, și anume aceea de a promova și de a apăra viața.”

„Știm și afirmăm cu tărie că, datorită faptului că numai Dumnezeu este Cel ce dăruiește și susține viața umană, nimeni, niciodată, nu are dreptul de a o lua ori de a o restrânge sau de a impieta cumva asupra ei”, mai afirmă ierarhul.

La eveniment au participat peste 1.500 de tineri. Marșul pentru Viață de la Târgoviște a fost organizat de Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România – filiala Dâmbovița și Studenți pentru viață, cu sprijinul Arhiepiscopiei Târgoviștei.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button