avort

HoreaBadau.ro: „Despre vegani și Viață”

HoreaBadau.ro, 1 decembrie 2017 – Să nu omorâm oaia. Vedem video-uri înduioșătoare cu oițe scăpate din mâinile brutale ale măcelarilor. Aleargă în țarc, apoi sfârșesc într-o baltă de sânge, cu gâtul tăiat. Brutal, tăiat.

Vițelul fericit că a ajuns pe iarbă zburdă vesel, se bucură de soare și de viață. Apoi, jap, tăiat, împachetat. Ca să-l servim la pachet.

Puiul iese din ou apoi rămâne în genunchi. Nu se mai ridică din genunchi, că dacă se ridică și merge slăbește, deci trebuie să semi-doarmă tot timpul. Să se trezească, să mănânce și să adoarmă la loc. Deci este menținut în aceasta stare. Până se umflă și e tăiat. Ca să mâncăm pui ieftin la rotisor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ok, nu mai mâncăm oaie, vițel, pui. Nu mai omorâm animale. Sunt și ele niște suflete și trebuie să trăiască.

În schimb omorâm sute, mii de copii. Când? Înainte de a se naște. De cele mai multe ori după ce începe să le bată inima. De ce îi omorâm? Că nu ne mai putem distra, că nu avem bani să-i hrănim, pentru că nu avem casă, pentru că, pentru că…

Interesant, nu?

Închei: și eu eram tributar acestei mentalități rurale, că după ce faci copii tragi obloanele și-i crești, stai nopțile treaz, închizi viața cu fermoarul, o pui pe pauză, până se face mai mare. Copilul. Apoi te întorci încet-încet la viață cu cearcăne la ochi și cu teama că poate are febră și te sună. Până când eram la coadă la Turnul Eiffel. Era coadă mare. Și se blocase. De ce? Pentru că un cuplu foarte tânăr venise cu un copilaș mic-mic, să fi avut vreo 3 luni, să viziteze Turnul Eiffel. Au împachetat tacticoși căruciorul ca să încapă în lift, și-au luat mogâldeața fragilă și s-au urcat. Sus au băut șampanie, au privit toți trei spre soare. Iar mie mi s-a prăbușit mentalitatea rurală care cred că vine din vremea când săpam bordeie sub pământ, ca sâ înghesuim acolo copilul, că viața se încheie când faci copil. Nu se încheie nimic. În cap se încheie. Dar capul poți să-l deschei. Și așa cum pensionarii din Franța se urcă pe Harley Davidson și pornesc prin Europa sau își iau casa pe roți (cel mai des întâlnit caz) și soția, o sprută pătimaș și merg să trăiască ca niște vamaioți în toate  colțurile Europei, tot așa poți să-ți trăiești viața și cu dragul tău copil.

Un copil nu înseamnă sacrificiu de sine dus la extrem (asta se întâmplă numai în țările înapoiate), este un partener și cu zâmbet, puțină relaxare și punerea stresului+a mentalităților rurale pe pauză, poți să-ți trăiești minunat viața. În plus, toată lumea îți oferă locul, nu stai la coadă, toți îți zâmbesc și sar să te ajute. Iar copilul nu se mai crește în grotă, că suntem în 2017.

P.S. Hei, oricum iei animalul de companie peste tot cu tine. Bun antrenament 🙂


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button