familielibertate de conștiință

Fetiță nou-născută salvată după ce a fost abandonată în pădure

O fetiță nou-născută a fost găsită abandonată în pădure, în orașul Silver Spring din statul american Maryland. Un trecător care mergea pe trotuar a auzit un plânset de copil. A găsit-o pe fetiță dezbrăcată, în pădure , la 3 m de trotuar și a alertat poliția.  Micuța a fost dusă la spital, unde medicii au stabilit că fusese născută în urmă cu câteva ore, iar starea ei era stabilă.

În urma incidentului, în ideea ca astfel de lucruri să nu se mai repete, în comunicatul pe care l-a emis, poliția le-a reamintit cetățenilor din statul Maryland că nimeni nu trebuie să recurgă la astfel de gesturi, deoarece există Legea refugiului sigur (majoritatea statelor americane au astfel de legi) potrivit căreia nou-născuții pot fi abandonați legal până la vârsta de 10 zile (vârsta variază de la stat la stat) în locuri sigure cum ar fi spitale, secții de poliție sau pompieri. Părinții care își abandonează astfel copiii au garantată anonimitatea și nu trebuie să dea vreo explicație sau să renunțe formal la custodie, prin proceduri legale. Mai mult, pe teritoriul SUA există mii de centre pentru criza de sarcină, unde mamele cu sarcini neplanificate beneficiază de tot sprijinul.

Sursă: liveaction.org


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button