avort

Facebook a donat aproape un miliard de dolari, ce ar putea ajunge la clinicile de avort

facebook

de Christinia Martin, LifeNews

Revista Philanthropy a publicat un Top 50 al celor mai generoși donatori din 2013. Pe locul întâi figurează co-fondatorul și CEO-ul de la Facebook, Mark Zuckerberg, alături de soția sa, pediatrul Priscilla Chan.

În 2013, cei doi au donat 18 milioane de acțiuni Facebook, în valoare de 992,2 milioane de dolari, către Silicon Valley Community Foundation din Mountain View, California. Și în 2012, cuplul a donat 19 milioane de acțiuni Facebook aceleiași fundații.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Aceasta se prezintă ca „un centrul filantropic complex” care lucrează în parteneriat cu donatorii pentru a finanța organizații pentru profit și non-profit din toată lumea. Pe site-ul lor este o listă cu valorile companiei, prima menționată fiind „colaborarea”. Cuvântul rezumă foarte bine întreaga lor activitate.

Ei funcționează ca intermediari între donatori și beneficiari, înlesnindu-le primilor transferul de fonduri către ceilalți. Astfel, fundația acceptă donații în bunuri imobiliare, în acțiuni, precum și stabilirea de fonduri mutuale, furnizând servicii customizate de filantropie pentru donatori (n.red. – de exemplu, pentru Zuckerberg e mai simplu să doneze acțiuni decât bani).

Una din organizațiile cu care colaborează Silicon Valley Community Foundation este Planned Parenthood. O copie online a declarației lor financiare pentru 2012 arată că fundația a donat peste 480.000 de dolari către Planned Parenthood numai în 2012. De donații între 5.000 și 361.000 de dolari (!) au beneficiat clinicile de avort ale rețelei Planned Parenthood din mai multe orașe americane: San Antonio, Texas; New York; San Jose, California; Jacksonville, Florida; Burlington, Vermont.

Scopul donațiilor este inclus sub umbrela unor termeni cuprinzători precum „sănătatea”, „sprijinul familial”, „consolidarea comunității”.

Donațiile către Planned Parenthood aproape că s-au dublat în 2012 față de anul anterior, când însumaseră numai 250.000 de dolari.

Deși Zuckerberg nu a comenat public în legătură cu programele pe care banii săi le vor sprijini, a spus că va sprijini activități care au legătură cu copiii. Zuckerberg și soția sa au tot dreptul să-și cheltuie banii așa cum cred de cuviință. Trebuie să fim recunoscători că vor să ajute copiii nevoiași. Să sperăm, însă, că fondurile lor nu vor ajunge în buzunarele fără fund ale celor de la Planned Parenthood.

Silicon Valley Community Foundation ar trebui să întrerupă finanțarea gigantului Planned Parenthood, care furnizează servicii de avort finanțate în principal din bani publici. Ar face mai bine să îndrepte banii spre Centrele de Informare cu privire la Sarcină, Centrele de Criză în caz de Sarcină și căminele pentru mame defavorizate.

Fundația deține bunuri în valoare de 2.9 miliarde de dolari, administrează peste 1.600 de fonduri filantropice și lucrează în parteneriat cu peste 60 de organizații locale non-profit. Nici nu poți visa ce impact ar avea astfel de resurse pentru organizațiile pro-life, care promovează și apără viața, familia și femeia. Poate că ar trebui să-i trimitem o scrisoare lui Zuckerberg.

Notă: Opiniile exprimate în articol îi aparțin exclusiv Christiniei Martin, care scrie pentru Live Action News și este implicată de opt ani în mișcarea pentru viață. Ea s-a implicat în acest domeniu după ce mama ei i-a mărturisit că plătise un medic ca să o avorteze, dar a plecat de la clinică înainte de a-i veni rândul la procedură. Știind că ea însăși scăpase de la moarte, a vrut să lupte și pentru salvarea altora.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button