avort

După ce și-a ascuns bebelușul nou născut în vasul de toaletă, s-a întors liniștită să urmărească meciul de la televizor

O mamă ce își lasă copilul nou născut să moară, băgându-l într-un sac de plastic si apoi ascunzîndu-l în rezervorul cu apă al unei toalete, este, într-adevăr, o știre șocantă. Pare un lucru de neimaginat. O mamă să-și omoare propriul copil?! „Așa ceva nu se face!”, strigăm cu toții indignați. Din păcate, milioane de copii sunt lăsați să moară de către mamele lor…și tot în saci de plastic sunt aruncați. Dar pentru că ei nu au fost încă născuți, crima nu se mai numește crimă, ci dreptul la alegere. Care este diferența dintre acești copii și cel lăsat în vasul de toaletă? E vorba doar de câteva săptămâni diferență de vârstă. Uneori de câteva ore. Atunci când este vorba despre viața noastră, o oră, chiar și un minut contează. Luptăm pentru fiecare secundă. Orele lor însă nu sunt atât de importante. Au inimă, au brațe, au suflet, dar nouă nu ne pasă de ei…Pentru simplul motiv că nu s-au născut.

Easton, PA, 28 august 2013 (LifeSiteNews) – O femeie de 26 de ani, Amanda Catherine Hein, din Pennsylvania, este acuzată de crimă după ce a recunoscut că și-a pus fiul nou-născut într-un sac de plastic și l-a ascuns în vasul cu apă al unei toalete din baia unui bar sportiv. Medicii legiști au stabilit că noul născut fusese în viață și sănătos în momentul nașterii. Ea a fost reținută de poliție și este pasibilă de pedeapsa cu moartea pentru fapta sa.

Amanda Catherine Hein

Potrivit reporterilor de la Lehigh Valley Live, Hein se afla la barul Starters din suburbia Betleem a Philadelphiei urmărind un meci televizat de wrestling împreună cu trei prieteni când, plângându-se de dureri de spate, s-a dus la baie. Ea a lipsit pentru aproximativ 40 de minute, timp în care a ignorat întrebările prietenilor ce s-au interesat dacă se simte bine. Aceștia au declarat că nu știau că era însărcinată iar atunci când s-a întors hainele îi erau pătate cu sânge. Ea însă le-a spus să nu își facă griji în legătură cu acest lucru. A ieșit afară pentru a fuma o țigară după care s-a întors să vadă restul luptei.

În dimineața următoare, o echipă de curățenie de la bar, încercând să rapare acel vas de toaletă ce nu mai funcționa bine, a găsit corpul unui copil ascuns în rezervorul de apă al vasului de toaletă. Inițial a fost chemată o ambulanță dar apoi cererea a fost anulată devenind clar că bebelușul era mort.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Autopsia a relevat mai târziu ca băiețelul a fost născut viu și a murit datorită sufocării, deși nu a fost imediat clar dacă apa din rezervor fusese cauza morții sau punga de plastic în care fusese înfășurat. S-a estimat că bebelușul fusese născut între a 33-a și a 36-a săptămână de sarcină.

Anchetatorii au găsit cantități mari de sânge în zona în care Hein și prietenii ei au stat, ceea ce le-a permis să dea de urma ei. Potrivit documentelor judiciare Hein a recunoscut că a născut băiețelul în toaletă după care l-a pus într-o pungă de gunoi și l-a ascuns în bazinul de apă.

Legea Pennsylvaniei, intitulată „Safe Haven”, permite părinților care nu doresc să păstreze copiii nou născuți să îi lase în mod anonim la spital fără a se teme de eventuale urmăriri penale..

Întrebat despre motivul care ar fi determinat-o pe Hein să-și lase copilul să moară, avocatul John Morganelli a declarat la o conferință de presă: „Nu pot pătrunde în mintea aceste femei. Nu am nicio idee.”

Dar procurorul a subliniat că, indiferent care a fost motivul lui Hein, crima este de neiertat. „Fie că vârsta lui era de o oră și zece minute sau de un an, acesta este o persoană, și viața acestei persoane a fost luată”, a spus Morganelli.

Louiseann Hein, mama vitregă a Amandei, a fost înnebunită de durere la aflarea veștii. Ea a declarat pentru ziarul local Morning Call că nu a știut despre sarcina fiicei ei decât după o ce o scrisoare de la Planned Parenthood adresată Amandei a ajuns la ea acasă. Ea a încercat să-și asigure fiica vitregă că va fi întotdeauna binevenită să rămână, chiar dacă ar avea un copil.

I-am spus că va avea întotdeauna o casă aici.”, a spus bătrânul Hein printre suspine. „I-am fi făcut loc. Am fi găsit o cale. „

Proprietarul barului, Dave Rang, a spus că este profund afectat de crimă. „Am vorbit la telefon atât cu poliția cât și cu biserica mea”, a declarat el publicației Morning Call printre lacrimi. „Ceea ce s-a întâmplat este devastator.”

de Kirsten Andersen
Traducere după: LifeSiteNews
 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button