libertate de conștiință

Conferința unui celebru pastor american anulată la Liverpool, fiindcă acesta califică homosexualitatea drept păcat

de Redacția Stiripentruviata.ro

O conferință a pastorului american Franklin Graham programată anul acesta la Liverpool a fost anulată de proprietarii sălii în urma presiunii venite din partea unor organizații pro-homosexualitate, informează Prodocens Media.

Opiniile pastorului – în special interpretarea sa biblică a căsătoriei ca uniune între un bărbat și o femeie – sunt „incompatibile cu valorile noastre”, au informat proprietarii centrului de conferințe ACC Liverpool. Franklin Graham consideră căsătoria homosexuală un „păcat”.

Franklin Graham este fiul cunoscutului predicator Billy Graham și a fost invitat să vorbească în această vară la Liverpool, Marea Britanie. Evenimentul făcea parte dintr-un tur mai mare prin Regatul Unit. Cu toate acestea, centrul de conferințe a anunțat vineri că vor exclude evenimentul din programul lor, deoarece opiniile lui Graham – în special interpretarea sa biblică a căsătoriei ca uniune între un bărbat și o femeie – sunt „incompatibile cu valorile noastre”.

Unul dintre grupurile care s-au opus conferinței lui Franklin Graham la ACC Liverpool a fost Labour LGBT Network, organizatie a simpatizanților partidului laburist care promoveaza stilul de viata homosexual. Ei îl califică pe Franklin drept „predicator al urii si homofob”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Luni după-amiază, Graham a răspuns la decizia ACC Liverpool printr-o scrisoare deschisă către comunitatea LGBTQ din Marea Britanie, informându-i că nu vine în Marea Britanie pentru a nu-i condamna. Mai degrabă, vine să prezinte Evanghelia.

De asemenea, Graham a apărat dreptul la libera exprimare și libertatea religioasă. El a scris că nu vine „să vorbească împotriva nimănui”, deoarece Evanghelia „este incluzivă”.

„Vin să vorbesc pentru toată lumea”, a adăugat el. „Evanghelia este incluzivă. Nu promovez ura, ci dragostea. ”

Predicatorul în vârstă de 67 de ani și-a încheiat scrisoarea spunând că cei din comunitatea LGBTQ sunt „absolut bineveniți” să participe la unul dintre evenimentele sale din Marea Britanie.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button