familie

Comunicat: Împreună pentru familia Moldovei

9-3

Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove, 17 octombrie 2016

Sectorul Sinodal de Asistență Socială și Caritate, în colaborare cu Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, în cadrul Proiectului „Familie Puternică pentru Fiecare Copil” implementat de A.O. „Parteneriate pentru Fiecare Copil”, cu sprijinul financiar al USAID, anunță lansarea campaniei „Împreună pentru Familia Moldovei”.

În cadrul campaniei se vor desfășura un șir de ateliere și mese rotunde, cu participarea preoților și specialiștilor din cadrul Direcțiilor Raionale de Asistență Socială și Protecție a familiei, precum și cu implicarea asistenților sociali comunitari, cu scopul discutării modalităților de participare a preoților în activitățile de asistență socială și caritate. Se vor discuta posibilitățile de implicare a preoților în activitățile sociale, cu scopul consolidării familiei și creșterii armonioase a copiilor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Vor fi prezentate serviciile sociale existente în fiecare raion și în republică, precum și oportunitățile de implicare în proiectele sociale implementate de diferiți donatori din țară și peste hotare.

Astfel, teme propuse a fi abordate în cadrul seminarelor și meselor rotunde includ:

Poziția Bisericii Ortodoxe Ruse vis-a-vis de protecția familiei (deciziile Sinodului Arhieresc din a. 2013)

Factorii protectori ai familiei

Cadrul de bunăstare a copilului

Serviciile sociale prestate în raion și republică

Posibilitățile de implicare a preotului în conlucrarea cu autoritățile statului responsabile pentru asistență socială

Evenimentele vor fi moderate de preotul Constantin Cojocaru, Președintele Sectorului Sinodal Asistență Socială și Caritate, și de Șefii Direcțiilor Raionale de Asistență Socială și Protecție a Familiei sau specialiștii desemnați de aceștia.

Totodată, în scopul popularizării imaginii preotului ortodox activ în promovarea milosteniei, carității, asistenței sociale, și a valorilor familiei creștine, rugăm pe reprezentanții eparhiali, responsabili pentru activitățile de asistență socială, să prezentați numele și datele de contact ale slujitorilor care au în plasament copii, administrează centre sociale, cantine sociale, sau participă activ în acordarea milosteniei.

Intenționăm să realizăm reportaje și materiale promoționonale despre și cu participarea acestor slujitori, pentru replicarea bunelor practici de asistență socială și caritate bisericească.

Sunt binevenite și alte propuneri. Informațiile vor fi prezentate la adresa electronică: pr.constantincojocaru@gmail.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button