Cartea zilei: Povești inspiraționale pentru… fetițe activiste și băieței transgender?
Editura Litera a publicat în traducere cartea în două volume Povești de seară pentru fete rebele. Aceasta cuprinde povești inspiraționale pentru copii… De fapt, doar pentru fete. Și nu simple povești, ci povești adevărate despre fete și femei care s-au emancipat: „De la Nefertiti la Beyoncé, de la Rosalind Franklin la J.K. Rowling, regine sau activiste, balerine sau avocate, femei pirat sau astronaut, specialiste în computere sau inventatoare – (…) promisiunea unei lumi cu posibilități infinite”, scrie pe site-ul editurii
Este vorba despre un bestseller apărut sub egida New York Times, cea mai progresistă publicație americană, fățiș favorabilă marxismului – fie el clasic sau de modă nouă.
Prezentăm cuprinsul primului volum, paginile 44-45 ale acestuia și câteva explicații în legătură cu tipul de inspirație pe care îl oferă cartea fetelor din ziua de azi.
Coy Mathis, a cărei (?) poveste apare la pagina 44 din primul volum al cărții, este o fetiță transgender.
Adică are sex de băiat. Adică este băiat.
Pastorul Alex Ghiță a semnalat pe Facebook că
povestea „te face să te întrebi serios legat nu de copii, ci de adulți. Cică micuțului Coy îi plac rochiile și brusc îi vine ideea că vrea ca părinții lui să-i spună «fetițo», nu «băiatule». (…) Vreo 4-5 adulți maturi și copți la mintea lor deschisă” i-au făcut lui Coy, un copil de câțiva anișori cu un discernământ «extraordinar», favorul de a fi ce vrea el să fie”.
Probabil că includerea lui Coy în carte se justifică prin faptul că le inspiră pe fete la rebeliunea ultimă: renegarea propriei biologii.
Prezența acestui copil într-o astfel de selecție cu povești „inspiraționale” ne transmite un mesaj tulburător: culmea emancipării femeilor ar fi… să devină bărbați?