sfaturi pentru părinţi

Cartea zilei: Povești inspiraționale pentru… fetițe activiste și băieței transgender?

Editura Litera a publicat în traducere cartea în două volume Povești de seară pentru fete rebele. Aceasta cuprinde povești inspiraționale pentru copii… De fapt, doar pentru fete. Și nu simple povești, ci povești adevărate despre fete și femei care s-au emancipat: „De la Nefertiti la Beyoncé, de la Rosalind Franklin la J.K. Rowling, regine sau activiste, balerine sau avocate, femei pirat sau astronaut, specialiste în computere sau inventatoare – (…) promisiunea unei lumi cu posibilități infinite”, scrie pe site-ul editurii

Este vorba despre un bestseller apărut sub egida New York Times, cea mai progresistă publicație americană, fățiș favorabilă marxismului – fie el clasic sau de modă nouă.

Prezentăm cuprinsul primului volum, paginile 44-45 ale acestuia și câteva explicații în legătură cu tipul de inspirație pe care îl oferă cartea fetelor din ziua de azi.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Coy Mathis, a cărei (?) poveste apare la pagina 44 din primul volum al cărții, este o fetiță transgender.

Adică are sex de băiat. Adică este băiat.

Pastorul Alex Ghiță a semnalat pe Facebook că

povestea „te face să te întrebi serios legat nu de copii, ci de adulți. Cică micuțului Coy îi plac rochiile și brusc îi vine ideea că vrea ca părinții lui să-i spună «fetițo», nu «băiatule». (…) Vreo 4-5 adulți maturi și copți la mintea lor deschisă” i-au făcut lui Coy, un copil de câțiva anișori cu un discernământ «extraordinar», favorul de a fi ce vrea el să fie”.

Probabil că includerea lui Coy în carte se justifică prin faptul că le inspiră pe fete la rebeliunea ultimă: renegarea propriei biologii.

Prezența acestui copil într-o astfel de selecție cu povești „inspiraționale” ne transmite un mesaj tulburător: culmea emancipării femeilor ar fi… să devină bărbați?


Elle America scrie despre Coy că ar fi „inspirat” războiul juridic și ideologic cunoscut drept „disputa toaletelor publice din SUA”. Când Coy a început școala, i s-a refuzat accesul la toaleta fetelor, deoarece avea sex de băiat. Părinții și activiștii LGBT au intentat proces și a început o adevărată campanie care, în mai 2016, a determinat Administrația Obama să oblige școlile publice să permită persoanelor care se identifică prin alt gen decât cel corespunzător sexului biologic să folosească toaletele, vestiarele, dușurile și camerele de hotel destinate persoanelor de sex opus. Copii care voiau să se declare transgender nu erau nevoiți să aducă niciun certificat medical în acest scop. Peste trei luni un judecător a invalidat ordinul lui Obama.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button