adopţiefamilie

Bunica biologică a fetiței adoptate de un cuplu de homosexuali și ucisă de unul din ei la vârsta de 18 luni: „Ne doare profund să știm că, dacă nu ne-ar fi fost luată, ea ar trăi și azi”

După audierea a 12 experți medicali și 6 doctori, s-a dat sentința în procesul britanicului Matthew Scully-Hicks. Acesta a fost găsit vinovat de uciderea din culpă a fetiței în vârstă de un an și jumătate pe care tocmai o adoptase împreună cu partenerul lui homosexual. A primit o sentință de închisoare pe viață din care trebuie să efectueze cel puțin 19 ani.

Copilul ucis prezenta fractură craniană, fracturi de coaste și la piciorul drept, vânătăi pe frunte, hemoragie cerebrală, oculară și a organelor interne. Unele dintre leziuni erau de dată mai veche, inclusiv de la un incident anterior, când agresorul a trebuit să cheme Salvarea, pretinzând că fetița căzuse pe scări.

La pronunțarea sentinței, judecătoarea Justice Davies a precizat către condamnat: „Ați abuzat de încrederea care v-a fost conferită în calitate de tată adoptiv… Erați conștient de predispoziția de a vă răni fiica adoptivă. …absența premeditării este contrabalansată de faptul că mânia față de ea nu era un incident izolat și știați că aceasta vă putea determina să o răniți. Nu ați arătat nicio remușcare”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Fetița a fost născută de o mamă dependentă de droguri. În calitate de familie extinsă, bunicii naturali au făcut demersuri încă din ianuarie 2015 pentru adoptarea bebelușului, dar un tribunal de familie a decis că nu puteau face față creșterii ei.

Sian O’Brien, bunica biologică, a declarat după proces: „Ne doare profund să știm că noi, familia, am iubit-o necondiționat… și că, dacă nu ne-ar fi fost luată, ea ar trăi și azi”.

Reprezentanții Protecției Copilului au făcut 15 vizite la domiciliul cuplului de homosexuali pentru a evalua procesul de adopție, dar nu au observat nicio problemă. Autoritățile au anunțat începerea unei anchete pentru a detecta ce poate fi îmbunătățit pentru a preveni astfel de situații. S-a anunțat că ancheta ar putea dura un an, dar nu s-a spus nimic despre eventuala sancționare a unor lucrători sociali.

Sursa: The Daily Mail

Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button