opinii

Adrian Papahagi: „Deficitul de identitate a Europei, pe fond de culpabilizare și descreștinare continuă, a condus la atacurile islamiste”

de Adrian Papahagi, Facebook

 

„La fiecare atentat islamist, comentatorii stângiști ne plicitisesc cu baliverne despre cât de criminale sunt toate religiile (musai de menționat Inchiziția) și despre mâna „ortodoxului conservator” Putin.

Oricât ne-ar displăcea Inchiziția (istorie veche și irelevantă pentru noi, rumânii) sau urmașul lui Stalin, tov. Putin, nu e vina lor că islamismul ucide cu regularitate în Occident, că ura de sine anticreștină a amenajat un spațiu vital pentru islamism, că justiția și poliția din Franța sau Germania sunt incapabile să neutralizeze multirecidiviști cunoscuți și condamnați deja de zeci de ori, că la o zi după producerea câte unui atentat islamist presa ocultează din rațiuni ideologice identitatea criminalului, îngreunând inclusiv prinderea lui.

Ideologia multikulti, care a diabolizat ideea de integrare și asimilare, precum și politicile de „toleranță” față de toți derbedeii, susținute de „liberali” (de fapt stângiști) au condus aici. Relativismul, care pune semnul egal între toate religiile, a slăbit creștinismul și a permis insinuarea în Europa a unui islam masiv, generator de instabilitate și violență. Atacurile constante împotriva familiei, cinismul și nihilismul instilat tinerilor au condus la scăderea nupțialității și natalității, făcând necesară economic o imigrație masivă și necontrolată dinspre spații de civilizație greu compatibile cu a noastră.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Deficitul de identitate a Europei, pe fond de culpabilizare și descreștinare continuă, a condus aici, nu vechea și sănătoasa morală creștină, dominantă până în 1968 în Europa (citiți discursurile liderilor, răsfoiți un ziar vechi, sau măcar remarcați în orice film cum se îmbrăcau oamenii și cum arătau străzile Occidentului în anii ’50-’60).”

 

Citește mai multe opinii de Adrian Papahagi


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


One Comment

  1. Nu , dle Papahagi ! Tocmai ca ati ratat esentialul! ( You missed the point) Nu ati spus exact ce trebuia sa spuneti ca Europa este sub asaltul islamic datorita politicilor de deconstructie promovate de masonerie prin intermediul marxismului cultural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button