criza de sarcină

Actriță și fotomodel: „Am avortat de frică. A urmat o vinovăție care mănâncă sufletul”

de Redacția Stiripentruviata.ro
Traducere: România pentru viață

Amada Rosa Pérez, un model și o actriță de succes din Columbia, a vorbit într-un interviu acordat recent website-ului Aleteia, despre avortul pe care l-a făcut și despre durerea pe care i-a provocat-o acesta, precum și despre procesul de vindecare sufletească și despre cum încearcă să ajute alte femei să nu treacă prin trauma prin care a trecut ea.

„Nu am fost niciodată în favoarea avortului”, a spus ea. „Am avortat de frică, pentru că am fost presată de partenerul meu și pentru că am crezut ce mi-au spus ei, că cele mai importante sunt visurile mele și succesul meu profesional”, a mai adăugat Amada Rosa Pérez.

„Suntem maturi pentru a avea relații premaritale, dar imaturi pentru a ne asuma responsabilitatea maternității. Sarcina este cel mai firesc lucru care poate rezulta din unirea unui bărbat și a unei femei, dar atunci când este în afara contextului căsătoriei, vin frica și anxietatea.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ea mai multe consecințe ale avortului: înclinația spre dependența de substanțe, sterilitatea (despre care se vorbește rar), afectarea organelor interne, care poate duce chiar la moarte.

„Am avut gânduri de sinucidere”, a spus ea. „Am crezut că nu sunt demnă să trăiesc în continuare din cauză că mi-am ucis copilul și am făcut o fixație pe amintirile legate de avort. Poate una dintre cele mai frecvente consecințe ale avortului este pierderea sensibilității. Inimile femeilor se împietresc”, a spus actrița.

Actrița a încercat să ascundă cât de mult o rănea această „vinovăție care mănâncă sufletul”? „Cele care au făcut avort și par calme păstrează doar aparențele”, a explicat ea. „Am ieșit la interviuri zâmbind, dar înăuntrul meu inima mea era zdrobită”, a mai adăugat Amada Rosa Pérez.

În cele din urmă, ea s-a apropiat de Dumnezeu și și-a dat voie să se vindece, iar acum își dorește să ajute și alte femei să nu treacă prin ceea ce a trecut ea.

„(Avortul – n.ed.) nu este ceva simplu ca o întrerupere. Ce se întâmplă dacă vreau să îmi reiau sarcina? Cine îmi dă copiii înapoi?”, a spus ea.

„Trăim într-o cultură a morții care vrea să îndepărteze valoarea maternității și care dăunează minții și inimilor fetelor și femeilor care cred că dacă încheie viața copiilor lor vor fi libere. Din contră, asta le face sclave!”, a adăugat Amada Rosa Pérez.

„În spatele avortului există o mare afacere condusă de bărbați, care le determină pe femei să creadă că se luptă pentru drepturile lor, când de fapt ceea ce fac este să le rănească sănătatea fizică, mentală, emoțională și spirituală”, a explicat actrița.

Astăzi, ea speră ca femeile să se lase în voia lui Dumnezeu, așa cum a făcut ea, și că vocea ei se va auzi. „Sunt pur și simplu un grăunte de nisip”, a spus ea. Dar „Dumnezeu a îngăduit să fiu o persoană publică pentru a putea transmite mai departe mesajele Sale. Îi cer doar să nu mă părăsească niciodată și să mă ajute să fac voia Lui”, a mai spus Amada Rosa Pérez.

Amada Rosa Pérez este una dintre numeroasele voci care se aud în Columbia după legalizarea avortului până în a 24-a săptămână de sarcină. Astăzi trăiește retrasă de lumea mondenă, dedicată soțului și copilului lor.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button