familieMarşul pentru Viaţă

Vlad Miriță, cu ocazia Marșului pentru Viață: „Bărbatul trebuie să învețe să-și asume responsabilități”

DSC_9578-web
Foto: Cătălin Apostol

Aflat pe afișul concertului Live for Life și anul trecut, la ediția anterioară a Marșului pentru Viață, tenorul Vlad Miriță păstrează tradiția și anul acesta, când va concerta din nou la București, în Parcul Tineretului, la noul eveniment Live for Life care are loc după Marșul pentru Viață 2015 – „Fiecare viață este un dar”, sâmbătă, 21 martie, cu începere de la ora 15.00. Am făcut un interviu-fulger cu el despre familie.

Rep.: Ce înseamnă pentru tine familia?

Pentru mine, familia înseamnă părinții mei, bunicii mei, copiii cu care am copilărit, verișorii mei, unchi și mătuși, colegii de școală, de liceu și de facultate, orașul meu, unde am crescut, mentorii mei, Preoții și Călugării care m-au îndrumat, colegii de scenă și toți prietenii mei!

Toți la un loc alcătuiesc rădăcinile mele.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Rep.: Cum vezi rolul și specificul bărbatului în familie?

Bărbatul trebuie să știe, sau, dacă nu știe, să învețe să își asume responsabilitățti, să ia decizii, să se lupte pentru bunăstarea familiei și să își iubească soția prin tot ce face.

Rep.: Dar al femeii?

Femeia are rolul cel mai important. Ea, în afară că le dă naștere copiilor și îi educă și îi iubește, tot ea este, sau ar trebui să fie, echilibrul casei. Ea calmează, ea învăluie totul cu puterea iubirii ei. O iubire care este mult superioară iubirii bărbatului – prin puterea de cuprindere, prin răbdare, prin delicatețe, prin profunzimea ei. Femeia este cheia. Cine a zis asta a zis o vorbă mare.

DSC_9511-web

Rep.: Cum vezi copilul? Ce este copilul pentru familie?

Copiii sunt comoara familiei. Copiii au capacitatea de a suda familia, ei dau sens vieții, ei sunt izvorul acțiunilor părinților și în copii se vede calitatea părinților.

Rep.: Ai fost implicat și anul trecut în Marșul pentru Viață, ești și anul acesta. Ce mesaj ai vrea sa le transmiți românilor la această noua ediție a Marșului pentru Viață?

Într-o lume în care tot mai mult este negat firescul și, în ultimă instanță, este negată viața însăși, fac apel la români să treacă prin filtrul sufletului tot ceea ce societatea și mass media propun azi. Îi indemn sa fie foarte selectivi. Fac un apel la discernământ!

Citește Programul Săptămânii pentru Viață 2015 la București

DSC_9512-web

Urmărește aici interviul pe care Ioana Picoș i l-a luat lui Vlad Miriță la Marșul pentru Viață 2014 – „Adopția, o alegere nobilă”:


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button