avort

Vedetă TV australiană s-a sinucis din cauza depresiei începute în urma unui avort

charlottedawson

de Jill Stanek, 23 februarie 2014

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Apologeții avortului cer liber acces la servicii de avort, ascunzând sub preș efectele acestei proceduri. Ei refuză să recunoască depresia post-avort, care îi incapacitează pe cei afectați.

Charlotte Dawson se născuse în Noua zeelandă și devenise celebră în Australia ca manechin și jurat la concursul Australia’s Next Top Model.

Ziarul The Telegraph relatează că acest model, exemplu de activism social, s-a luptat toată viața cu depresia, care în final i-a luat viața la vârsta de 47 de ani.

Se pare că vedeta a fost găsită spânzurată în apartamentul ei de lux de către un paznic. Era a doua zi după ziua de naștere a fostului soț, înotătorul olimpic Scott Miller, pe care ea l-a descris mereu ca iubirea vieții sale, în ciuda faptului că mariajul lor nu a durat decât un an.

În cartea ei autobiografică, Air Kiss and Tell, vedeta dezvăluise că din cauza lui făcuse un avort, deoarece copilul i-ar fi afectat concentrarea sportivului care se pregătea pentru Olimpiada din 2000. Ea precizează clar că acesta a fost momentul în care a început lupta ei cu depresia.

Ziarul The Australian spune că vedeta a povestit cu amar în carte că abia aștepta să aibă un copil, dar a simțit ezitarea soțului ei: „Tot ce făcuse Scott până atunci era pregătirea pentru acest moment și nimic nu-i putea sta în cale, așa că decizia a fost să renunțăm la copil și să încercăm mai târziu. Cine are nevoie de un fetus care se dezvoltă când e pusă la bătaie o medalie de aur, nu?”. Înotătorul nici măcar nu a însoțit-o când a făcut avortul.

Din acel moment, a scris vedeta, a început bătălia sa cu depresia, care a durat 14 ani. Și pe care în final a pierdut-o.

Sursă: LifeNews

Traducere: Ștefana Totorcea


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button