teoria genului

Trangender canadian vrea să oblige statul să spună că nu este cunoscut sexul copilului pe care l-a născut

nintchdbpict000336099451

În noiembrie 2016, Kori Doty a născut bebelușul Searyl Atli acasă la un prieten. Doty este o persoană transgender non-binară (care nu se identifică cu niciunul din cele două sexe biologice) și preferă să i te adresezi cu pronumele „they” („ei/ele”). În lumina acestei viziuni despre viață, vrea ca și bebelușul său să nu aibă un sex anume alocat de la naștere. În acest scop, se luptă să obțină un certificat de naștere care să nu menționeze sexul biologic al copilului, ci să aibă mențiunea „Unknown” la rubrica respectivă. Bebelușul va fi crescut „fără sex”, până la momentul în care va fi suficient de mare încât să decidă singur dacă vrea să aparțină unui sex sau nu.

c2g9Y2Y1YmU5MmU3YTUzMmFhNTk2ZWZmOWUzMzhjODFkZTM=.thumb

Kori a reușit să obțină acest lucru în cazul cardului de sănătate al copilului, dar autoritățile locale care emit certificate de stare civilă au refuzat cererea referitoare la certificatul de naștere. Kori Doty mai face demersuri și pentru a i se omite menționarea sexului biologic de pe propriul său certificat de naștere și este convins(ă) că pe viitor sexul persoanei nu va mai fi menționat pe nici un document, nici măcar pe pașapoarte.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Surse: CBC.ca, The Sun, Digi24

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button