avort

Un autobuz cu mesaje împotriva avortului a circulat pe străzile Madridului

auto

Un autobuz ce afișa mesaje împotriva avortului a circulat pe străzile Madridului timp de 14 zile, începând cu data de 27 noiembrie 2013. Vehiculul, care prezenta fotografii șocante de fetuși avortați, a fost închiriat de Centrul pentru Reformă Bioetică, o organizație pro-viață din Statele Unite a cărei slogan este:

„Avortul reprezintă un rău atât de inexprimabil, încât cuvintele sunt insuficiente pentru a-i descrie atrocitatea. Până când avortul nu va fi văzut, el nu va putea fi înțeles.”

Centrul pentru Reformă Bioetică a realizat campanii similare și în alte țări. În SUA, de exemplu, a închiriat camioane pe care a postat fotografii cu fetuși avortați.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

trucks-front

În Mexic a instalat tăblițe și pancarte pe străzi și în campusuri universitare. În Polonia, prin filiala națională a acestei organizații, a instalat panouri publicitare în care apărea fotografia unui făt avortat alături de o imagine cu Adolf Hitler.

hitler

Aceasta a fost prima acțiune a Centrului Reformei Bioetice în Spania, deși, în septembrie, mulți dintre liderii săi au vizitat țara pentru a ține conferințe despre proiectul lor și despre avort.

Astfel de acțiuni, ce s-au alăturat celor ale puternicelor organizații pro-viață din Spania, nu au rămas fără rezultat. În data de 20 decembrie 2013 a fost aprobat un proiect de lege prin care avortul va fi permis doar in două cazuri foarte precise: „înteruperea sarcinii este necesară din cauza unui pericol grav pentru viața sau sănătatea fizică sau psihică a mamei și, al doilea, sarcina este consecința unei infracțiuni împotriva libertății sau integrității sexuale a femeii”, a explicat ministrul Justitiei, Alberto Ruiz-Gallardon.

Prelucrare după El Pais Sociedad de Iulia Maria Iosif


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button