Un autobuz cu mesaje împotriva avortului a circulat pe străzile Madridului

auto

Un autobuz ce afişa mesaje împotriva avortului a circulat pe străzile Madridului timp de 14 zile, începând cu data de 27 noiembrie 2013. Vehiculul, care prezenta fotografii şocante de fetuşi avortaţi, a fost închiriat de Centrul pentru Reformă Bioetică, o organizaţie pro-viaţă din Statele Unite a cărei slogan este:

„Avortul reprezintă un rău atât de inexprimabil, încât cuvintele sunt insuficiente pentru a-i descrie atrocitatea. Până când avortul nu va fi văzut, el nu va putea fi înţeles.”

Centrul pentru Reformă Bioetică a realizat campanii similare şi în alte ţări. În SUA, de exemplu, a închiriat camioane pe care a postat fotografii cu fetuşi avortaţi.

trucks-front

În Mexic a instalat tăbliţe şi pancarte pe străzi şi în campusuri universitare. În Polonia, prin filiala naţională a acestei organizaţii, a instalat panouri publicitare în care apărea fotografia unui făt avortat alături de o imagine cu Adolf Hitler.

hitler

Aceasta a fost prima acţiune a Centrului Reformei Bioetice în Spania, deşi, în septembrie, mulţi dintre liderii săi au vizitat ţara pentru a ţine conferinţe despre proiectul lor şi despre avort.

Astfel de acţiuni, ce s-au alăturat celor ale puternicelor organizaţii pro-viaţă din Spania, nu au rămas fără rezultat. În data de 20 decembrie 2013 a fost aprobat un proiect de lege prin care avortul va fi permis doar in două cazuri foarte precise: „înteruperea sarcinii este necesară din cauza unui pericol grav pentru viaţa sau sănătatea fizică sau psihică a mamei şi, al doilea, sarcina este consecinţa unei infracţiuni împotriva libertăţii sau integrităţii sexuale a femeii”, a explicat ministrul Justitiei, Alberto Ruiz-Gallardon.

Prelucrare după El Pais Sociedad de Iulia Maria Iosif

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , , , , ,


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.comStiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.